Microsoft geeft Office officieel vrij voor smartphones

In mei van dit jaar bracht Microsoft beta-versies uit van haar Office programma’s zoals Word en Excel. Vanaf vandaag zijn deze apps uit de beta status en officieel te verkrijgen voor de smartphone.

Office-for-Android-phone-Preview-now-available-1Microsoft Office

Met Microsoft Office kun je nu ook op je Android smartphone je Word-documenten, Excel-sheets en Powerpoints bekijken. Maar het blijft niet bij alleen maar bekijken, je kun ook wijzigingen aanbrengen in de betreffende bestanden. De applicaties uit het office pakket bieden vrijwel alle functies die de desktop variant heeft. Hiermee krijgt Google met haar Documenten, Sheets en Presentaties er een volwaardige concurrent bij.

In mei was het alleen mogelijk om Word, Powerpoint of Excel voor je Android device te krijgen via een Google+ Community. Nu kun je de apps ook gemakkelijk downloaden uit de Google Play Store.

Basisbewerkingen in de drie Office-apps zijn gratis. Gebruik je een Office-app op een tablet met een schermgrootte van meer dan 10.1 inch, dan moet er een zogenoemd Office 365-abonnement afgesloten worden. Voor diverse extra functies is ook een aanvullend abonnement nodig. Het gaat hierbij onder andere om het aanpassen van de afdrukstand, het markeren van tabelcellen, aantekeningen en wijzigingen maken en bijhouden en diverse andere opmaak-functies.

Microsoft Word: Edit Documents
Microsoft Word: Edit Documents
Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft PowerPoint
Microsoft PowerPoint
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel