Microsoft Cortana: persoonlijke assistent officieel naar Android

Microsoft heeft aangekondigd dat het de digitale assistent Cortana uit zal gaan brengen voor Android. Er kwamen eerder al berichten naar buiten waarmee de komst van Cortana naar Android min of meer bekend werd gemaakt.

Microsoft Cortana

Zojuist heeft Microsoft aangekondigd dat het de digitale assistent Microsoft Cortana uit zal gaan brengen voor Apple iOS en Android. Eerder doken al geruchten op dat Cortana voor Android uitgebracht zou gaan worden. Cortana is te vinden al op Windows Phone en op Windows 10, de nieuwe versie van het Windows besturingssysteem. Om Cortana te gebruiken is echter wel een computer of laptop met Windows 10 noodzakelijk.

Microsoft Cortana

Microsoft Cortana zal als losse applicatie uitgebracht gaan worden in de Google Play Store. De applicatie zal hier eind juni te vinden zijn. Middels spraakopdrachten kunnen er bepaalde handelingen uitgevoerd worden of informatie opgevraagd worden. Je kan via Cortana herinneringen toegestuurd krijgen voor evenementen en agenda-items of het weer voorgeschoteld krijgen.

Microsoft Cortana

In vergelijking met Google Now zal Cortana minder te bieden hebben dan de Cortana-app op Windows 10. Het zal bijvoorbeeld niet mogelijk worden om Cortana te starten met een spraakcommando. Dit is bij Google Now wel mogelijk met het commando “Ok, Google”. Via de spraakbesturing zullen ook geen andere applicaties op de smartphone of tablet geopend kunnen worden. Het aanpassen van instellingen (zoals het in- of uitschakelen van WiFi of Bluetooth) zal eveneens niet mogelijk zijn met Cortana.

Microsoft richt zich steeds meer op platformen naast Windows. Microsoft heeft voor Android al een breed scala aan applicaties uitgebracht zoals OneDrive, OneNote en Outlook en sinds kort ook Hyperlapse.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel