Microsoft Office Lens officieel uitgebracht voor Android

In de Google Play Store heeft Microsoft de Office Lens applicatie uitgebracht. Met deze applicatie kan je makkelijk en snel bestanden scannen, opslaan en vervolgens zelfs nog bewerken. Microsoft Office Lens is een erg handige applicatie.

Microsoft Office Lens

Microsoft Office Lens is officieel uitgebracht voor Google Android. Eerder was Office Lens al als preview uitgebracht. Met de applicatie van Microsoft kan je documenten scannen met je telefoon en deze vervolgens opslaan op je smartphone. Naast gedrukte tekst kan ook geschreven tekst of tekst van een beeldscherm herkend worden. De bestanden kan je vervolgens omzetten naar een Word, PowerPoint of PDF-bestand.

Microsoft Office Lens officieel uitgebracht voor Android

De bestanden kan je vervolgens doorzoeken op trefwoorden en ook nog achteraf bewerken. Je kan afbeeldingen verzenden per e-mail en natuurlijk ook delen met collega’s, vrienden of familie. Visitekaartjes kunnen met de applicatie gescand worden en opgeslagen worden als contact. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de ondersteuning voor Microsoft OneNote waarbij ook daar de contacten kunnen worden opgeslagen.

Microsoft Office Lens officieel uitgebracht voor Android

Om een bestand te scannen wordt gebruik gemaakt van de camera op je smartphone. De hoeken van het document worden automatisch gedetecteerd waarna het net lijkt alsof je hem onder een ‘echte’ scanner legt. De optische tekenherkenning (OCR) herkent vervolgens trefwoorden in je document.

Via onderstaande button kan je Microsoft Office Lens gratis downloaden voor Android.

Microsoft Lens - PDF Scanner
Microsoft Lens - PDF Scanner
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel