10 onmisbare gadgets voor je vakantie

Het aanbod van accessoires en gadgets voor de smartphone en tablet is enorm. Niet alleen de selfiestick en de powerbank zijn populair als smartphone gadget, er is veel meer. DroidApp zet 10 onmisbare accessoires en gadgets voor de vakantie op een rij. Er zit ongetwijfeld wat voor je tussen.

Onmisbare smartphone gadgets

Niet alleen applicaties voor je smartphone of tablet kunnen je vakantie een stuk leuker maken. Diverse accessoires en gadgets geven je vakantie nog meer plezier. Voor de zomervakantie heeft DroidApp tien interessante toebehoren voor je smartphone en tablet op een rij gezet.

Gorillapod GripTight Stand XL

Smartphone statief

Wil je mooiere foto’s maken met je smartphone, dan kan een statief daar zeker bij helpen. We hebben in de Gorillapod GripTight Stand XL review al aangetoond dat dit smartphone statief een erg handig hulpmiddel is. Door het zeer compacte formaat neem je hem gemakkelijk mee op vakantie.

De Gorillapod GripTight Stand XL is voor 29 euro te vinden bij CameraNU.

Hercules WAE BTP 04 Outdoor

Draagbare speaker

Op het strand, op de camping of gewoon in de vakantiebungalow wil je natuurlijk genieten van de beste muziek. Met de draagbare speakers kan je gemakkelijk je eigen muziek meenemen en de rest laten meegenieten doordat je het via Bluetooth kan verbinden. Om ook op het strand te kunnen genieten van je muziek moet het apparaat natuurlijk wel waterdicht zijn en een beetje tegen zand kunnen. Een goed voorbeeld van een speaker voor dit omstandigheden is de Hercules WAE BTP 04 Outdoor.

Voor zo’n 60 euro kom jij de vakantie wel door met de Hercules WAE BTP 04 Outdoor, te koop bij Coolblue.

Eyefi Mobi geheugenkaart

Eyefi Mobi

Op vakantie wil je natuurlijk de mooiste foto’s maken. Met een Eyefi Mobi geheugenkaart in je camera kan je de gemaakte foto’s direct bekijken op je smartphone of tablet. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen ze kunt bekijken maar ook gelijk kunt delen met je vrienden of met het thuisfront. Je kan de foto’s ook draadloos overzetten naar je computer. In onze Eyefi Mobi review bespraken we deze nuttige accessoire al eerder en is erg handig voor op vakantie.

De Eyefi Mobi is er voor iets meer dan dertig euro en te koop bij CameraNU.

USB OTG geheugenkaart

USB On-The-Go en geheugenkaartlezer

Als je toestel USB On-the-Go (OTG) ondersteunt is een smart reader een interessante accessoire. Een alternatief hiervoor is de geheugenkaartlezer met een OTG-kabel. Voordeel is dat je hierbij ook bijvoorbeeld een USB-stick aan kunt sluiten. De geheugenkaart uit je camera kan je direct aansluiten op je telefoon. Handig als je niet over de bovengenoemde Eyefi Mobi beschikt maar wel je vakantiefoto’s direct op je telefoon of tablet wilt hebben. Met een app zoals Solid Explorer kan je de bestanden vervolgens bekijken.

De Smart Reader is verkrijgbaar bij Bax-Shop. Bij Saake-Shop vind je de geheugenkaartlezer met de USB OTG-kabel, waarbij je voor nog geen 15 euro klaar bent.

Logitech K480 keyboard

Logitech K480 toetsenbord

Je vakantie-blog bijhouden of net als de DroidApp redactie de website up-to-date houden, of misschien gaat het werk tijdens je vakantie ook gewoon door? Het Logitech K480 keyboard kan je hier prima bij helpen. Je kan meerdere apparaten koppelen en gemakkelijk laten verbinden middels Bluetooth. Alles over het Logitech K480 toetsenbord lees je in de uitgebreide Logitech K480 review.

A-Solar Xtorm Power Bank Trip XB101

Power bank

Niets is vervelender dan zonder accu zitten tijdens je vakantie. Een power bank voor je smartphone kan je van tevoren opladen waardoor je je smartphone weer van voldoende energie kunt voorzien. Er zijn veel verschillende mobiele opladers voor je smartphone. Een hoog aantal ampère zorgt ervoor dat je apparaat weer snel opgeladen is.

De A-Solar Xtorm Power Bank Trip XB101 is een powerbank met een capaciteit van 9000 mAh. Hierdoor je kan (afhankelijk van de grootte van je smartphone-accu) je telefoon vier keer opladen. Deze powerbank is voorzien van twee USB-poorten zodat je ook nog een andere telefoon kunt opladen tegelijk. Dankzij de indicator kan je precies zien of je de power bank alweer opnieuw op moet laden. Voor iets meer dan 50 euro is de A-Solar Xtorm Power Bank Trip XB101 verkrijgbaar bij Coolblue.

anygrip

Voor in de auto

Onderweg is de smartphone of tablet een erg handig middel om je te vermaken. Zowel in het vliegtuig als in de auto worden spelletjes als Candy Crush, Cut the Rope en Angry Birds weer onder het stof vandaan gehaald. Echter wordt de smartphone steeds vaker gebruikt als navigatiesysteem met bijvoorbeeld HERE of Google Maps. Er zijn verschillende accessoires te koop om van alle gemakken voorzien te zijn. We hebben hieronder een aantal suggesties voor je op een rij gezet die van pas kunnen komen wanneer je met de auto op vakantie gaat.

Een idee is bijvoorbeeld de AnyGrip Stretchy autohouder die universeel is. Hierdoor kan je elke smartphone in het systeem gebruiken. Je kan de autohouder zowel aan de voorruit als op het dashboard bevestigen. Tevens kan je de autohouder van AnyGrip zowel staand als liggend draaien. Voor nog geen 20 euro heb je de AnyGrip Stretch bij Bol.com.

Mocht je nog een autolader nodig hebben dan is deze 2 ampere autolader van Mobiparts een prima ding. Deze is voor 12,95 verkrijgbaar bij Smartphonehoesjes.

Selfiestick Jivo

Selfiestick

Het maken van selfies is nog steeds erg populair. Waar je ook komt, je ziet steeds vaker een selfiestick opduiken. Het voordeel van deze stokken is dat je niet meer iemand hoeft aan te spreken om een foto van je te maken. Daarnaast kom je met een selfiestick een stuk verder dan met je arm, waardoor je er eindelijk zelf ook helemaal opstaat.

De Jivo Selfie Stick kan je zelfs verbinden met je smartphone via Bluetooth. Dankzij de knop op de selfiestick maak je direct een foto. De Jivo Selfie Stick is verkrijgbaar bij Coolblue voor zo’n 30 euro.

Huawei E5330s-2

WiFi-hotspot (MiFi)

Een MiFi is een WiFi-hotspot die je overal mee naar toe kan nemen. Het voordeel is dat je niet de simkaart in je telefoon hoeft te verwisselen. De Huawei E5330S-2 is een voorbeeld van een mobiele router. In het buitenland kan je bijvoorbeeld een lokale simkaart aanschaffen die tethering (delen van het mobiele netwerk) toestaat.

Wel is het goed te weten dat er geen 4G-ondersteuning is, maar wel 3G, waardoor er snelheden van maximaal 21,6 Mbps gehaald kunnen worden. Je kan meerdere apparaten verbinden met de MiFi, handig dus voor heel het gezin. De Huawei E5330s-2 is voor 59 euro verkrijgbaar bij Coolblue.

leitz travel charger

Wereldlader / reislader

In verschillende landen gebruikt men verschillende stekkeraansluitingen. Met de Leitz Travel Charger kan je maximaal vier apparaten tegelijkertijd opladen met de USB-poort aansluitingen. Uiteraard vind je bij de reislader de drie verschillende stekker-opzetstukken. Voor zo’n 35 euro kan je de Leitz Travel Charger aanschaffen bij Coolblue.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel