10 onmisbare apps voor het voorbereiden van je vakantie

De vakantieperiode gaat beginnen. Om je goed voor te bereiden op je vakantie heeft DroidApp voor jou 10 onmisbare Android-applicaties op een rijtje gezet, zodat je je helemaal kan verheugen op je zomervakantie.

De (zomer)vakantie staat voor de deur. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden voor de vakantie hebben wij tien applicaties op een rijtje gezet waarmee je het helemaal goed moet komen met de vakantie. Met deze applicaties kan je waar dan ook alvast wegdromen voor de vakantie die er aan zit te komen.

TripAdvisor

TripAdvisor

In de applicatie van TripAdvisor kan je je helemaal voorbereiden op je vakantie. De applicatie geeft je van elk land, gebied en elke stad de beste tips. Je vindt in de applicatie van TripAdvisor niet alleen hotels, maar ook restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden. In TripAdvisor zijn verder miljoenen recensies te vinden zodat je een goed beeld krijgt van een accommodatie of bezienswaardigheid.

Restaurants kunnen verder gesorteerd worden op prijs of soort keuken. En ook kunnen als je inlogt met een account de resultaten opgeslagen worden voor op een later moment. Wanneer beschikbaar zijn bij elk zoekresultaat foto’s geplaatst van het desbetreffende resultaat. TripAdvisor is absoluut een ‘must-have’ applicatie voor de vakantieganger. 3 juli is er een grote update uitgebracht voor TripAdvisor. Onder andere het offline opslaan van opgeslagen plaatsen en kaarten is nu mogelijk. Alles over de vernieuwde TripAdvisor-app lees je hier.

Download: TripAdvisor (gratis, 8,9MB)

Airbnb

Airbnb

Het platform Airbnb is de laatste tijd erg in trek bij vakantiegangers. Bij Airbnb verhuren mensen hun huis, of deel van een huis tegen een vergoeding. Over de hele wereld zijn veel verschillende soorten accommodaties te vinden tegen soms hele vriendelijke prijzen. Daarnaast wordt het aanbod van aanbieders steeds groter. Soms zit je midden in een stad tegen een veel lagere prijs, dan bij een hotel. In de applicatie van Airbnb kan je het volledige aanbod bekijken en desgewenst gelijk reserveren.

In de applicatie van Airbnb kunnen onderkomens toegevoegd worden aan de Wish List zodat je er later nog een keer naar kunt kijken. Airbnb maakt het mogelijk om gelijk contact te leggen met de verhuurder voor zowel voor vragen als voor reserveringen. Niet alleen huizen in steden zijn te vinden, ook op bijzondere sprookjesachtige plekken zijn soms accommodaties te vinden. Ook verhuurders kunnen terecht bij de Airbnb applicatie. Verhuurders kunnen kennis maken met eventuele huurders, reserveringen afwijzen of accepteren en de beschikbaarheids-kalender updaten. Een strak uitziende applicatie, zeker het downloaden waard.

Download: Airbnb (gratis, 10,2MB)

Booking.com

Met de Android-applicatie van Booking.com heb je keuze uit meer dan 470.000 hotels. Je vindt in de applicatie van Booking.com de mogelijkheid tot het vinden van hotels, waar dan ook in de wereld. Zoekresultaten kunnen gesorteerd worden op prijs, beoordeling, afstand van bepaald punt of op iets anders.

Verder kunnen in de applicatie beoordelingen gelezen worden, foto’s bekeken worden van een accommodatie of gelijk gereserveerd worden. De applicatie van Booking.com is daarnaast ook geschikt voor het boeken van een last-minute vakantie.

Download: Booking.com (gratis, 19,6MB)

Skyscanner

Skyscanner

Vliegtickets zijn er in tal van verschillende prijzen. Eenzelfde vlucht kan zelfs tientallen euro’s verschillen in prijs bij aanbieders. In de applicatie van Skyscanner worden de prijzen van de vliegtickets vergeleken bij verschillende aanbieders. Wanneer Skyscanner de resultaten van de aanbieders gevonden heeft, kan er vanuit de applicatie direct doorgegaan worden naar de gekozen aanbieder of luchtvaartmaatschappij.

Skyscanner kan verder je inspireren als je wel op reis wil gaan, maar nog geen idee hebt waarheen. Een leuk detail aan de applicatie van Skyscanner is het overzicht met grafieken. De grafieken geven precies weer op welke dagen in een maand een vliegticket het goedkoopste is om te boeken.

Download: Skyscanner (gratis, 8,0MB)

zoover

Zoover

De applicatie van Zoover geeft je overzicht in restaurants, hotels, vakantieaccommodaties en activiteiten. Daarnaast kan bij bestemmingen ook het actuele weer, met de weersvoorspelling voor komende 14 dagen weergegeven worden. In de Android-applicatie van Zoover kan je verder beoordelingen lezen van eerdere gasten, informatie vinden over een onderkomen en foto’s bekijken van het appartement, hotel of huis.

Download: Zoover (gratis, 30,0MB)

DB navigator

DB Navigator (Deutsche Bahn)

Hoewel de naam anders doet vermoeden wellicht, komt de applicatie van Deutsche Bahn (DB) in heel Europa wel van pas. De applicatie van de spoorwegvervoerder in Duitsland laat je reizen met het openbaar vervoer plannen door heel Europa. Vooral voor het uitstippelen van treinreizen is de applicatie DB Navigator ideaal. Vanuit de applicatie kan je voor de Duitse treinen gelijk een ticket aanschaffen. Met DB Navigator kan je bijvoorbeeld bekijken hoelang een treinreis duurt van A naar B in Europa.

Download: DB Navigator (gratis, 4,4MB)

packpoint

PackPoint

PackPoint packing list builder, zoals de app voluit heet, maakt op basis van reisperiode, bestemming en soort vakantie een lijst wat je allemaal mee moet nemen. De applicatie houdt daarnaast rekening met de lengte van je vakantie. Het weer bepaalt ook hetgeen wat je mee moet nemen op vakantie. Daarbij zal PackPoint ook rekening houden met benodigdheden als je een internationale reis maakt.

Uiteraard kan je in PackPoint ook handmatig nog dingen toevoegen aan de lijst. Leuk aan de applicatie is dat het dus zoals gezegd rekening houdt met het weer. PackPoint zal je adviseren een paraplu in te pakken, als er kans is op regen op de vakantiebestemming.

Download: PackPoint (gratis, 4,3MB)

duolingo

Duolingo

Met Duolingo kan je je Engelse taal opschroeven. Als je Engelse taal al voldoende is, kan je vanuit het Engels andere talen leren zoals Spaans, Portugees, Frans, Italiaans, Duits of zelfs Russisch. Daarnaast kan je ook andere talen nog kiezen om te leren. De applicatie is erg prettig in gebruik omdat je van gemakkelijk begint naar een steeds moeilijker niveau. Ga je na drie fouten in een les nog een keer de fout in, dan moet je opnieuw beginnen.

Duolingo is echter niet al te streng en bij een kleine spelfout ziet de groene uil het vaak door de vingers. En misschien nog wel het leukste van Duolingo; is dat het gratis te gebruiken is. Overigens kan je je les voortzetten via de computer of ander apparaat waarop Duolingo op is geïnstalleerd.

Download: Duolingo (gratis, 5,8MB)

Google Maps

Google Maps

Met Google Maps kan je je voorbereiden op je vakantie door je vakantieplekje alvast op te zoeken. Google Streetview is daarnaast erg leuk om mee door de straten te rijden, en kennis te maken met de omgeving. Wanneer je voor later gebruik een deel van de kaart offline wilt opslaan kan dat in een paar stappen. Zo zal je niet verdwalen als je op je vakantiebestemming een wandeling gaat maken. Let wel op, dat offline opgeslagen kaarten maximaal 30 dagen bewaard worden, daarna worden ze automatisch van het toestel verwijderd.

Download: Google Maps (gratis, 10,2MB)

Google Translate

Google Translate

Google Translate maakt het mogelijk om snel een woord of zin te vertalen. Je kan taalpakketten al opslaan op je telefoon, voor wanneer je een woord of zin wilt vertalen als je geen internetverbinding hebt op dat moment. Door thuis alvast het desbetreffende taalpakket gratis te downloaden op je telefoon, moet het helemaal goed komen op vakantie. Google Translate biedt daarnaast nog een andere leuke feature; het kan realtime gesprekken vertalen en de tekst omzetten naar spraak, in de andere taal. Op deze manier moet het voeren van een gesprek een stuk makkelijker gaan.

Download: Google Translate (gratis, 3,3MB excl. taalpakketten)

 

Welke app is volgens jou onmisbaar voor een goede voorbereiding op je vakantie? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht!

Lees ook

Reageer op dit artikel