11 apps voor je vakantie in Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor een grote groep Nederlanders. Breng jij ook de zomervakantie door in Frankrijk? Dan hebben we hier 11 applicaties op een rijtje gezet die je vakantie naar (en in) Frankrijk nog leuker maken!

Vakantie apps Frankrijk

plus france

Plus France

Plus France is een Nederlandstalige applicatie met alle informatie over Frankrijk. De toepassing geeft tips voor een geslaagde vakantie in Frankrijk en kan voor een deel offline gebruikt worden. Tips kunnen gesorteerd worden op interesse of regio en zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder cultuur, kamperen, steden of wijn.

Plus France
Plus France
Ontwikkelaar: 3sixtyfive B.V.
Prijs: Gratis

triposo france

France Travel Guide by Triposo

Inspiratie voor activiteiten en bezienswaardigheden vind je in de app France Travel Guide van Triposo. Daarnaast kan je in de applicatie restaurants zoeken als je je in de steden Parijs, Lyon, Marseille of Nice bevindt. De applicatie geeft verder uitgebreide achtergrondinformatie over Frankrijk. Doordat de app ook voor een groot deel offline is te gebruiken, is de applicatie wel 304MB groot.

France Travel Guide by Triposo
France Travel Guide by Triposo
Ontwikkelaar: Triposo
Prijs: Gratis+

Frans leren spreken app

Frans leren spreken app

Heb je de Franse taal niet zo goed onder de knie? Dan is er gelukkig een groot aanbod aan apps om Frans te leren. De app ‘Frans leren spreken’ van Mondly leert je stap voor stap de Franse taal te leren. Je kunt daarbij je eigen gesprekken opnemen en je vooruitgang terugluisteren. Je leert zinnen en dus niet de woorden apart, zo leer je de termen beter te onthouden.

Deens Frans - Spreek Frans
Deens Frans - Spreek Frans
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Hulp op Zak app

Hulp op Zak Frankrijk

Hulp op Zak is een handig hulpmiddel voor op vakantie. Deze app verzameld de handige informatie over vaccinaties, ziekten en meer voor het gekozen vakantieland, waaronder Frankrijk. De informatie in de Hulp op Zak is offline op te vragen. Tevens is er een woordenboek met medische termen.

Hulp op Zak
Hulp op Zak
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

CampingApp

CampingApp

De CampingApp geeft je een overzicht van de campings in binnen- en buitenland. Ook de campings in Frankrijk kan je in de CampingApp vinden. Er is een database van bijna 8000 campings en deze kan je ook offline raadplegen. Het gebruik van de applicatie is gratis en je kan direct de route plannen naar de camping.

CampingApp Nederlands
CampingApp Nederlands
Ontwikkelaar: CampingMonkey SA
Prijs: Gratis

la chaine meteo

La Chaine Météo

La Chaine Météo is een applicatie waarmee je voor heel Frankrijk (en zelfs omliggende landen) het actuele weer kan raadplegen. Uiteraard geeft de weerapp ook de weersverwachting voor de komende 12 dagen. De applicatie geeft verder toegang tot satellietbeelden, regenval radars en nieuws rondom het weer.

La Chaîne Météo
La Chaîne Météo
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

infotrafic

InfoTrafic France

Om op de hoogte te blijven van de verkeersinformatie is er de applicatie InfoTrafic France. Middels een Google Maps kaart wordt er aangegeven hoe druk het is op een gedeelte van de weg. De informatie wordt realtime doorgegeven in de app.

Info Trafic & Radars France
Info Trafic & Radars France
Ontwikkelaar: HappyDev38
Prijs: Gratis

my v-traffic

My V-Traffic

In deze applicatie wordt je op de hoogte gehouden van realtime-verkeersinformatie, ongevallen, werkzaamheden, wegafsluitingen en laat daarnaast de weersverwachting voor de komende drie dagen zien. My V-Traffic toont zowel snelwegen, secundaire wegen en belangrijke straten in steden.

V-Traffic: Traffic info
V-Traffic: Traffic info
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

SNCF

SNCF

De Franse spoorwegen SNCF hebben de Android-app SNCF. Met deze applicatie kan je de vertrektijden van treinen opzoeken en ook je route uitstippelen. SNCF geeft daarnaast desgewenst een notificatie als bij een groot station het vertrekperron bekend is, of als er een verstoring optreedt.

Assistant SNCF - Transports
Assistant SNCF - Transports
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

guidewithme

France Travel Guide With Me

De app France Travel Guide With Me kan grotendeels offline gebruikt worden en bevat uitgebreide informatie. De reisgids in de vorm van een app haalt alle nuttige informatie van Wikivoyage, een onderdeel van Wikipedia. Het aanbod van artikelen bedraagt ongeveer 470 op dit moment. Artikelen worden verduidelijkt met afbeeldingen en illustraties.

✈ Frankrijk: Reisgids Offline
✈ Frankrijk: Reisgids Offline
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Germany travel guide offline

France travel guide map trips

Hikersbay heeft een uitgebreide applicatie uitgebracht voor verschillende vakantielanden, waaronder Frankrijk. De app geeft uitgebreide informatie over steden en activiteiten. Daarnaast kan de app kaarten offline opslaan en kan de applicatie ook tips en beoordelingen van andere gebruikers weergeven.

Tip: Péago: handige app laat je geld besparen op Franse tolwegen

Dit overzicht is voor het laatst bijgewerkt op 15 mei 2016.

Lees ook

Reageer op dit artikel