Péago: handige app laat je geld besparen op Franse tolwegen

Net voor het begin van de vakantie is er in de Play Store een handige applicatie verschenen: Péago. Deze slimme applicatie helpt je met het besparen op kosten voor tolwegen in Frankrijk. Extra interessant is dat de applicatie niet eens een internetverbinding nodig heeft om te functioneren. Een erg interessante applicatie voor de zomervakantie.

Péago

In de Google Play Store is vanaf nu een nieuwe, praktische applicatie uitgebracht: Péago. Met Péago wordt aan de hand van de ingestelde route bekeken of je kunt besparen op tol. Zeker in Frankrijk kunnen de kosten voor de tol flink oplopen, waardoor Péago zeker van pas kan komen. Natuurlijk kan je tol besparen door de tolwegen te mijden, maar Péago doet dit juist niet en laat je gewoon snel, maar goedkoper over de Franse wegen rijden.

Péago

Besparen op tol

Péago werkt op basis van GPS en hiervoor is geen internetverbinding vereist. Doordat je soms niet aan het einde van de tolweg afrekent kan je soms euro’s besparen op je autorit door Frankrijk. Péago zal je daarbij niet helemaal omleiden, maar wanneer het enkele euro’s scheelt door bijvoorbeeld een afrit te pakken, een rotonde te nemen en vervolgens weer de hoofdweg op te keren, zal dit advies aan de gebruiker gegeven worden.

Péago

Offline

Alleen bij de eerste keer opstarten zal de app een dataverbinding op moeten zetten. Bij het online gebruiken van de app, wat ook mogelijk is, kan je een adres ingeven in Frankrijk. Wanneer je Péago offline gebruikt kan je een (middel)grote Franse stad instellen. Handig is dat je voorafgaand aan de reis je bestemming al opslaat, zodat je deze zonder internetverbinding kunt gebruiken.

Péago is geen vervanger voor je navigatie. De app ondersteunt je tijdens het navigeren met een andere app (zoals Google Maps of HERE) of gewoon een ‘losse’ TomTom in de auto. Op basis van je locatie geeft de app je adviezen en de juiste rijrichting. Bij het invoeren van een bestemming zal de applicatie een verwachting laten zien van hoeveel je zal besparen. Wijk je af van de route door bijvoorbeeld een omleiding of omdat je graag anders rijdt, dan zal Péago zich aanpassen en met een nieuw advies komen.

Péago

Tientallen euro’s besparen op tol

Péago benadrukt dat deze manier van besparen volledig legaal is en juist een slimme manier is om geld te besparen op de Franse tolwegen. Volgens de makers kan je op een enkele reis meer dan tien euro besparen. Heb je achter je auto nog een caravan hangen, dan kan de besparing enkele tientallen euro’s zijn. Per Péago zal de extra reistijd circa twee minuten bedragen. Echter omdat je niet over de lokale wegen wordt gestuurd, behoud je wel de snelheid van de hoofdweg en bespaar je daar ook nog eens geld mee.

Péago voor Android

Voor de vakantieganger die voor deze vakantie Frankrijk als vakantieland heeft uitgezocht, is Péago een absolute aanrader. Voor de applicatie hoef je geen abonnement af te sluiten. Péago kost eenmalig €3,99 en is via onderstaande button te downloaden uit de Google Play Store.

Bekijk ook:

Péago - Slim door Frankrijk.
Péago - Slim door Frankrijk.
Ontwikkelaar: Mufort B.V.
Prijs: Gratis+

bron: Péago

Lees ook

Reageer op dit artikel