5 verkoelende apps voor een warme zomerdag

De zomerdagen zijn begonnen en dus kan je vast wel wat verkoeling gebruiken. DroidApp zet vijf applicaties op een rij waarmee je de zomerdagen doorkomt. Het overzicht bestaat niet alleen uit ‘leuke’ apps maar ook een reeks erg handige, praktische Android-apps.

Zomer apps voor verkoeling

Vandaag breekt dan echt de eerste warme dag van het jaar aan met temperaturen die op kunnen lopen tot boven de 30 graden. DroidApp zet voor jou vijf applicaties op een rij waarmee je deze warme dagen gemakkelijk doorkomt.

Zwemwater

zwemwater app

De Zwemwater-app is een handige applicatie voor als je op zo’n zonnige dag wil gaan zwemmen in natuurwater. Het natuurwater in Nederland is niet overal even schoon en veilig. Met de app Zwemwater krijg je een overzicht met de kwaliteit en informatie rondom zwemplekken zoals een meertje of een plas. Verder zie je waar een wc, horecagelegenheid, een speelweide en toezicht aanwezig is.

Zwemwater
Zwemwater
Ontwikkelaar: Waterline IT BV
Prijs: Gratis

BBQ app

BBQ app

De BBQ app van C1000 is misschien niet de mooiste applicatie, maar wel een hele handige. In de applicatie vind je verschillende tips over hoe je bepaalde vleessoorten moet bereiden op de barbecue. De BBQ app geeft verder interessante recepten en een handige timer waarmee je precies de bereidingstijd kunt bijhouden.

Update: de C1000 BBQ app is helaas niet meer beschikbaar. DroidApp heeft wel een uitgebreid overzicht gemaakt met handige BBQ apps.

InstaWeather

Instaweather

Deel de leukste foto’s op deze zonnige dag met je vrienden. Met de applicatie InstaWeather kan je je foto voorzien van een zonnig bijschrift met eventueel een passende tekst. Tevens kan je de actuele locatie en temperatuur toevoegen aan je foto.

WeatherShot (old)
WeatherShot (old)
Ontwikkelaar: byss mobile
Prijs: Gratis+

Solarize: Sun Tanning Timer

solarize app

De applicatie Solarize is een erg handige applicatie als graag wil zonnen. Veilig zonnen moet met deze applicatie gemakkelijker worden. Solarize is een applicatie die een eenvoudige timer aan boord heeft, die moet voorkomen dat je ligt te verbranden. Je stelt je huidtype in en de SPF (Sun Protection Factor) van de zonnebrandcrème in. Vervolgens begint Solarize af te tellen en geeft je een melding als het tijd is om uit de zon te gaan. Leuk aan de app is dat er ondersteuning is voor Android Wear.

Solarize: Sun Tanning Timer
Solarize: Sun Tanning Timer
Ontwikkelaar: Tabero
Prijs: Gratis

Buienradar

Buienradar app

Na regen komt zonneschijn, dat betekent dat er na zonneschijn ook weer regen komt. Met de applicatie van Buienradar weet je voortaan precies wanneer je je handdoek moet opruimen, je spullen moet pakken en zo snel mogelijk van het strand af moet zijn, of wanneer je de BBQ snel weer in de schuur moet zetten. Een alternatief voor de app van Buienradar is Buienalarm.

Buienradar - weer
Buienradar - weer
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis

header_Weer

Weer-app test

Natuurlijk kan ook onze uitgebreide weer-app test niet ontbreken in het rijtje. Wij hebben een aantal weken onderzoek gedaan naar de beste weer-app voor Android. Daar kwamen interessante resultaten uit. Bekijk hier de volledige weer-app test.

Welke zomerse applicatie brengt voor jou de meeste verkoeling? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit bericht, of via de DroidApp App.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel