8 beste vakantie-apps voor de zomer van 2015

De zomer van 2015 begon al erg zonnig. Om alles uit je zomervakantie te halen, kan je voor Android tal van apps vinden die je zomer nog handiger of leuker maken. DroidApp zet voor jou de acht beste vakantie-apps van deze zomer op een rij.

Vakantie-apps 2015

Voor de zomervakantie van 2015 hebben we weer een interessant overzicht met de beste vakantie-apps voor je. Vorig jaar schreven we al een artikel met de 10 onmisbare apps voor het voorbereiden van je vakantie. Ook kan je in de DroidApp Vakantiespecial de vele lijsten bekijken met de beste apps voor de populairste vakantielanden. De acht beste Android-apps voor je vakantie vind je hieronder.

HERE

HERE

Onmisbaar voor als je met de auto op vakantie gaat; HERE. Deze navigatie-app van ex-Nokia medewerkers is een erg goed alternatief voor Google Maps. In onze HERE review beschreven we de vele voordelen al van HERE. Je kan in zo’n 200 landen offline en helemaal gratis navigeren. Thuis download je alvast de kaarten en met de gratis gesproken navigatie kom je met een gerust hart aan op je vakantiebestemming.

HERE WeGo Maps & Navigation
HERE WeGo Maps & Navigation
Ontwikkelaar: HERE Apps LLC
Prijs: Gratis

Péago

Péago

We zijn erg enthousiast over de aantrekkelijke app Péago. We hebben de Péago app al uitgebreid besproken en ook kwam de app voor in het lijstje met beste apps van juni. Het doel van Péago is dat je kunt besparen op de kosten voor tol in Frankrijk. Péago helpt je hierbij door slim om te gaan met op- en afritten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je alleen maar binnendoor gestuurd wordt. Volgens de makers is de extra reistijd slechts een aantal minuten.

Péago - Slim door Frankrijk.
Péago - Slim door Frankrijk.
Ontwikkelaar: Mufort B.V.
Prijs: Gratis+

VakantieBieb

VakantieBieb

De app van VakantieBieb laat je lekker ontspannen op vakantie, gratis. Echter biedt de VakantieBieb app ook voor thuisblijvers genoeg ontspanning. Je vind in de app een selectie e-books die je gratis kunt lezen op je tablet of smartphone. Er is keuze voor het hele gezin. Voor volwassenen biedt de app een reeks spannende boeken, romans en zelfs enkele taalgidsen. Ook zijn er verschillende boeken voor de jeugd in verschillende leeftijdscategorieën. Je vindt er ook een aantal tijdschriften. Je hoeft geen lid te zijn van de bieb. Tot en met 31 augustus 2014 kan je de boeken kosteloos lezen, daarna worden ze automatisch uit de app verwijderd.

ThuisBieb
ThuisBieb
Ontwikkelaar: Koninklijke Bibliotheek
Prijs: Gratis

Hulp op Zak

Hulp op Zak app

De Hulp op Zak app van Europeesche Verzekeringen kan je helpen in verschillende situaties. Je vindt er informatie per land over vaccinaties en welke ziekten er vaak voorkomen in dat land. Daarnaast vind je een uitgebreid ‘Medisch A-Z’ waarin je veel informatie kan vinden over medische problemen. Dit kan een kwallenbeet zijn, maar ook een tekenbeet of andere tips en symptomen. Hulp op Zak heeft verder een medisch woordenboek beschikbaar in verschillende talen en je kan de app zonder internetverbinding gebruiken.

Hulp op Zak
Hulp op Zak
Prijs: Gratis

AroundMe

AroundMe

We bespraken de app AroundMe onlangs al op DroidApp. Met deze handige applicatie krijg je snel inzicht in de voorzieningen in je omgeving. Het gaat hierbij niet alleen om restaurants of supermarkten maar ook ziekenhuizen en tankstations. AroundMe laat de voorzieningen in je buurt zien en je kan daarbij ook zoeken op basis van de locatie van je vakantiebestemming.

AroundMe
AroundMe
Ontwikkelaar: Flying Code
Prijs: Gratis

TripAdvisor

TripAdvisor

Op de redactie gebruiken we graag voor de vakantie TripAdvisor. Deze applicatie heeft vrijwel alles in huis om er een geslaagde vakantie van te maken. Je vindt er nuttige informatie over bezienswaardigheden aangevuld met foto’s en recensies. Handig voor op vakantie is dat je de informatie met een kaart van het gebied offline kunt opslaan.

Tripadvisor: boek reizen
Tripadvisor: boek reizen
Ontwikkelaar: Tripadvisor
Prijs: Gratis

OpenSignal WifiMapper

OpenSignal WifiMapper

Met OpenSignal WifiMapper krijg je voortaan de gratis WiFi-hotspots in een overzicht. De app OpenSignal WifiMapper werd onlangs uitgebracht en geeft inzicht in de WiFi-netwerken in zowel binnen- als buitenland. Kan je in het buitenland mooi nog even die Instagram posten of het laatste nieuws checken uit Nederland.

DroidApp App

DroidApp Galaxy S6 header

Op je vakantie op de hoogte blijven van het laatste Android-nieuws. Met de DroidApp App blijf je altijd op de hoogte van de beste en nieuwste applicaties. Daarbij kan je ook via je smartphone alle vakantie-apps terugvinden en natuurlijk het laatste nieuws. Je hoeft niks te missen met de handige DroidApp App.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Lees ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel