5 beste high-end Android-smartphones van nu (zomer 2015)

Om de zoveel tijd verschijnt er weer een nieuwe smartphone op de markt. Het ene merk is er iets sneller mee dan het andere merk, maar eigenlijk hebben ze elk een eigen key-feature. Er is zoveel keus op het gebied van Android-smartphones, dat we jou helpen met kiezen. Wij zetten de 5 beste Android-smartphones uit het high-end segment van dit moment op een rij.

Beste Android smartphones van zomer 2015

Android-smartphones zijn er genoeg te vinden in de winkel. Er is zoveel keus dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit overzicht hebben we de vijf beste smartphones met Android, uit het high-end segment voor je op een rij gezet. We hebben ervoor gekozen om de toestellen op een bepaald onderdeel uit te lichten. Op deze manier kies je de smartphone die het beste bij je past.

Bekijk ook:


LG G4

Smartphone met beste camera: LG G4

De camera op de smartphone is al sinds jaar en dag een belangrijke factor bij het kopen van een nieuwe telefoon. Het aantal megapixels zegt lang niet altijd wat over de kwaliteit van de foto’s. Tegenwoordig komen we diverse nieuwe technieken tegen, denk aan RAW, optische beeldstabilisatie, kleurenspectrum-sensor, laser-focus en ga zo maar door. De Android-smartphone met de beste camera is in onze ogen de LG G4. Kleuren worden realistisch vastgelegd en de camera biedt een breed aanbod aan mogelijkheden.

LG G4 camera

We hebben de LG G4 uitgebreid getest in de LG G4 review. Daar vind je ook een fotoalbum met tal van foto’s die met de LG G4 geschoten zijn. Mocht je willen weten wat er allemaal mogelijk is met de LG G4? Lees dan zeker ook het artikel LG G4: 26 handige tips en trucsDe LG G4 heb je al vanaf 649 euro, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Samsung Galaxy S6

Smartphone met snelste processor: Samsung Galaxy S6

Quad-core, octa-core, hexa-xore… allemaal zijn ze volgens de fabrikanten de snelste. Op papier kan de een wel sneller zijn dan de andere, maar in de praktijk kan dit nog verschillend uitpakken. De Samsung Galaxy S6 is op dit moment de snelste smartphone die er te vinden is. Bij veel gamen, multitasken en dergelijke is de kracht van de Samsung Galaxy S6 het meest merkbaar. Alles over de Samsung Galaxy S6 weten? Lees dan alles in de Samsung Galaxy S6 review. Je kan de Galaxy S6 al aanschaffen voor 699 euro bij Bol.com.

Huawei P8

Smartphone met beste prijs-kwaliteitverhouding: Huawei P8

Huawei heeft sinds enkele weken de Huawei P8 in de winkels liggen. Dit toestel heeft qua vormgeving veel weg van de Apple iPhone, maar is met de interface helemaal eigen. De camera van de Huawei P8 presteert prima, zo konden we concluderen in de Huawei P8 review. Huawei heeft ons al eerder overtuigd met de Huawei Ascend P7 en de Huawei Ascend G7. In vergelijking met de concurrenten is de Huawei P8 scherp geprijsd. De prijs van de Huawei P8 ligt namelijk rond de 500 euro, waar de rest van de toestellen op een prijs van boven de 600 euro uitkomen. De Huawei P8 is voor 499 euro van jou, bijvoorbeeld via Bol.com.

HTC One M9

Smartphone(s) met mooiste design: HTC One M9 en Sony Xperia Z3+

Als we het hebben over de smartphones met het mooiste design dan zijn er twee toestellen die er uitblinken. We beginnen met de HTC One M9. Dit toestel heeft een metalen uni-body design, wat het toestel herkenbaar maakt. De HTC One M9 is de opvolger van de HTC One M8. Mocht je de HTC One M9 nou te duur vinden, dan kunnen we de One M8 ook zeker aanraden. Lees hier de HTC One M8 review. Je kan de HTC One M9 aanschaffen voor 749 euro.

Sinds kort ligt ook de nieuwe smartphone van Sony in de winkels: de Sony Xperia Z3 Plus. Grote verschillen met de voorganger, de Xperia Z3, heeft dit toestel niet echt. Toch is de Sony Xperia Z3+ met zijn octa-core processor weer wat sneller dan zijn voorganger. Alles over de Sony Xperia Z3 Plus lees je hier. De prijs van de Z3 Plus bedraagt 699 euro. Stiekem mogen we de Samsung Galaxy S6 Edge ook niet vergeten in het rijtje met mooie smartphones.

Beste smartphone van zomer 2015

Elk toestel heeft zijn eigen kenmerk. Als alles bij elkaar opgesomd wordt, zijn de verschillen tussen alle toestellen over het algemeen weer klein. Wat wij zouden aanraden? Als je budget geen rol speelt en van alles het beste wilt, dan zouden we je de LG G4 aanraden. De LG G4 heeft een betere accuduur dan de Samsung Galaxy S6, is er met een mooie lederen achterkant en ligt goed in de hand. De Galaxy S6 is leuk als je houdt van nieuwe snufjes, zoals draadloos opladen, de vingerafdrukscanner en nog een aantal dingen die we hebben behandeld in het artikel 18 handige Samsung Galaxy S6 tips.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel