HTC One M9 en HTC Sense 7 aangekondigd

HTC heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de HTC One M9 aangekondigd. De opvolger van de HTC One M8 is vervaardigd uit metaal en is een nog verdere verbetering op de HTC One M8. Daarnaast is HTC Sense 7 aangekondigd.

HTC One M9

De HTC One M9 is eindelijk een feit. Nadat het toestel al meerdere keren uitgelekt was, kunnen we nu echt kennis maken met het vlaggenschip van HTC voor 2015. HTC heeft het afgelopen jaar erg goede zaken gedaan met de HTC One M8 en nu is het tijd aan de opvolger om dit succes voort te zetten. De HTC One M8 werd in maart 2014 aangekondigd.

htc-one-m9

De HTC One M9 krijgt dezelfde curve-vorming als de One M8, zodat het toestel perfect in de hand ligt. De afmetingen van het toestel zijn als volgt; 144,6 millimeter in de hoogte, 69,7 millimeter in de breedte en een dikte van 9,6 millimeter. Het 5 inch beeldscherm betreft een Super-LCD beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Op het toestel zal Android 5.0 Lollipop te vinden zijn en daaroverheen ligt HTC Sense 7, de nieuwste versie van HTC Sense.

Het interne geheugen van de HTC One M9 bedraagt 32GB en dat is uitbreidbaar met een geheugenkaart. Het RAM- ofwel werkgeheugen van de HTC One M9 bedraagt 3GB en het toestel wordt aangedreven met een 2.0 GHz Qualcomm Snapdragon 810 processor van 64-bit. De accu in het toestel zal een 2840 mAh batterij betreffen.

HTC One M9

Camera HTC One M9

Aan de achterzijde van de HTC One M9 bevindt zich een 20 megapixel camera en aan de voorzijde is een 4.0 megapixel camera met Ultrapixel technologie te vinden, die ook in donkere omgevingen perfecte beelden schiet. Je kan foto’s direct delen via sociale netwerken of opslaan in een van de online cloud-diensten, dankzij Cloudex. Foto’s kan je daarnaast voorzien van realtime animatie-effecten. Naast de camera is de dual-LED flitser te vinden.

De camera legt details haarfijn vast door de Dynamic Sensing Engine, waarmee het menselijk oog gesimuleerd wordt. De lens is gemaakt van saffierglas die beschermt tegen krassen. Daarnaast kunnen gebruikers met de camera Ultra HD video’s maken in 4K-resolutie, zo meldt HTC.

Audio: Boomsound

De HTC One M9 legt de focus weer voor een groot deel op audio. Dankzij Dolby Audio Surround en de HTC Boomsound speakers. Met HTC Connect kan je door drie vingers omhoog te vegen de muziek snel streamen naar andere apparaten.

Het 5 inch beeldscherm betreft een Super-LCD beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Op het toestel zal Android 5.0 Lollipop te vinden zijn en daaroverheen ligt HTC Sense 7, de nieuwste versie van HTC Sense.

HTC One M9HTC Sense 7

HTC Sense 7 biedt de mogelijkheid om door middel van een foto zelf thema’s te genereren. HTC Sense koppelt daar zelf matchende icoontjes bij om je thema compleet te maken. Zelfgemaakte thema’s kun je heel eenvoudig delen via social media. De HTC Sense Home widget laat de applicaties zien die je nodig hebt op basis van je locatie. HTC BlinkFeed blijft ook behouden met de komst van de nieuwe versie van HTC Sense en maakt het mogelijk om sneller leuke restaurantjes te ontdekken.

HTC One M9

Dot View en accessoires

Net als bij de HTC One M8 zal de accessoire HTC Dot View Cover beschikbaar komen voor de HTC One M9. De Dot View Cover maakt het mogelijk om zonder de beschermingscase open te klappen meldingen te lezen. In de nieuwe versie van HTC Dot View Cover wordt het mogelijk om zelf achtergronden te tekenen en te maken. De HTC Dot View cover komt beschikbaar in de kleuren grijs, roze en mintgroen. Notificaties van apps zoals WhatsApp, Instagram en Snapchat blijven in een oogopslag zichtbaar door de cover heen.

Verder zal er een IP68 waterbestendige Active Case en Active Headset beschikbaar komen. Deze zorgen ervoor dat je de HTC One M9 ook onder extreme omstandigheden goed beschermd blijft.

HTC One M9 naar Nederland

De HTC One M9 komt 31 maart beschikbaar in Nederland. De HTC One M9 is beschikbaar in de kleuren Gunmetal Grey, Pink, Silver en Gold. Echter komen alleen de ‘Gold on Silver’ en de ‘Gunmetal Grey’ One M9 naar Nederland. De prijs van de HTC One M9 ligt op 749 euro, zonder abonnement.

Specificaties HTC One M9

Vormgeving en scherm

Afmetingen (L x B x H) 144.6 x 69.7 x 9.61 mm
Gewicht 157 gram
Beschikbare kleuren Gunmetal Gray, Silver on gold, Roze, Zwart
Schermgrootte 5.0 inch / 1920 x 1080 px
Scherm-technologie

Netwerk en opslag

Netwerken 2G, 3G, 4G, WiFi b/g/n/ac
SIM Nano-SIM
Intern geheugen 32 GB / 3 GB RAM
Uitbreidbaar geheugen Ja / max. 128GB
Overige connectiviteit Bluetooth 4.1, DLNA, NFC, GPS

Camera

Camera achterkant 20 megapixel
Camera voorkant (frontcamera) 4 megapixel
Videocamera 1080p / 30fps
Flitser LED

Android, processor en accu

Android-versie Android 5.0 Lollipop
Skin HTC Sense 7
Processor Qualcomm Snapdragon 810
Snelheid processor Octa-core / 4 x 2.0 GHz + 4 x 1.5 GHz
Accu 2840 mAh
Adviesprijs 749 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel