HTC One M8: Android 5.0.1 Lollipop uitgebracht in Nederland (update 2)

HTC heeft voor de HTC One M8 Android 5.0.1 Lollipop uitgebracht in Nederland. In Aziatische landen en in de Verenigde Staten was de uitrol korte tijd geleden begonnen en nu is Lollipop ook beschikbaar voor de Europese bezitters van de HTC One M8.

HTC One M8: Android 5.0.1 Lollipop

HTC One M8 bezitters in Nederland kunnen vanaf nu de update voor de One M8 naar Android 5.0.1 Lollipop downloaden. Als eerste zijn de T-Mobile branded toestellen aan de beurt, ook de unbranded One M8-toestellen kunnen nu de update verwachten. De update die circa 780 MB groot is, brengt geen hele grote veranderingen met zich mee want het blijft HTC Sense 6.0, wat als laag over Android ligt. De grootste verandering zullen we waarschijnlijk in maart te zien krijgen. Dan presenteert HTC vermoedelijk de update voor HTC Sense naar versie 7.0, samen met de komst van de HTC One M9 Hima.

In de changelog van de Android 5.0.1 Lollipop update vinden we terug dat de weergave van notificaties veranderd is en ook het vergrendelscherm is onder handen genomen. De HTC One M8 laat nu ook de recent geopende applicaties op een andere manier zien. Met de komst van Android 5.0.1 Lollipop voor de One M8 brengt het ook verbeteringen mee in de snelheid.

Lollipop HTC One M8

De update zal later ook beschikbaar komen voor Vodafone-branded beschikbaar komen. Doordat de update vrijwel tegelijk met andere landen (zoals Duitsland, Polen en Italië) beschikbaar is gekomen, kan het langer duren dan normaal totdat de update gedownload is. Het is aan te raden om de update via WiFi te downloaden vanwege de bestandsgrootte.

Wanneer de update gedownload is, duurt het nog even totdat de update ook daadwerkelijk geïnstalleerd is. Bij ons op de redactie begonnen we de update om 11:04 uur en om 12:09 was de update geheel voltooid. De tijd die de installatie en optimalisering nodig heeft, verschilt per toestel. Daarbij verschilt het ook wanneer je veel of juist weinig applicaties op je HTC One M8 hebt staan. Na het downloaden zie je langere tijd een HTC logo staan, waarbij het lijkt of de update blijft hangen. Dit is niet het geval. Het toestel zal daarna verder gaan met waar het mee bezig was.

update-m8

Controleren op updates voor HTC One M8

Zondag schreven we al dat de update deze week uitgebracht zou worden in Europa. De update naar Android 5.0.1 Lollipop voor de One M8 brengt het versienummer 4.19.114.2 (T-Mobile branded) of 4.16.401.10 (unbranded) met zich mee. De update kan middels OTA (over-the-air) gedownload worden. Het controleren op een update op de One M8 doe je als volgt:

  • Ga naar instellingen
  • Scroll helemaal naar beneden
  • Druk op Info
  • Klik op software-updates
  • Vervolgens zal het toestel controleren of er updates aanwezig zijn

Er zullen geen gegevens verloren gaan bij het updaten naar Android 5.0.1 Lollipop. Heb jij de update voor de One M8 al binnen? We horen het graag! De update voor de HTC One M7 verwachten we ook op korte termijn.

Update 11:05 uur: Android 5.0.1 Lollipop komt nu ook beschikbaar voor de HTC One M8 unbranded!

Update 12:10 uur: Wij krijgen zojuist het bericht binnen dat HTC One M8 Vodafone-branded ook de update krijgen.

Lees ook

Reageer op dit artikel