HTC One M8 aangekondigd: 04 april in de winkel

De opvolger van de HTC One is een feit. Het toestel was natuurlijk al erg vaak uitgelekt, maar vanmiddag is de HTC One M8 dan officieel aangekondigd in Londen. De HTC One M8 ligt al op 4 april in de winkels.

HTC One M8

HTC heeft de opvolger van de One aangekondigd; de HTC One M8. Een samenvatting met de mogelijkheden en specificaties van het toestel voor je op een rijtje. Het toestel is eigenlijk al volledig uitgelekt voor de aankondiging, maar nu is het allemaal officieel.

Vormgeving en design

De HTC One M8 bestaat voor 90 procent uit metaal. Het scherm is een Full-HD LCD display met een grootte van 5 inch. De beeldresolutie bedraagt 1920 x 1080 pixels en een pixeldichtheid van 440 ppi. Het toestel is te ontgrendelen op dezelfde manier als die we kennen uit de LG G2, door twee keer te tikken op het scherm. Daarnaast kan door op een bepaalde manier te vegen, het toestel ontgrendeld worden waarna bijvoorbeeld het huidige scherm geopend wordt, of juist het homescreen.

Het toestel heeft een hoogte van 146,36 millimeter en een breedte van 70.6 millimeter. De HTC One M8 is 9,35 millimeter dik. Het toestel weegt 160 gram.

HTC One M8 silver

Techniek

HTC heeft de HTC One M8 voorzien van een Qualcomm Snapdragon 801 processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz. Het werkgeheugen van de HTC One M8 bedraagt 2GB en voor het interne geheugen kan gekozen worden voor 16 of 32 GB. In tegenstelling tot de vorige HTC One is het toestel uitgerust met een geheugenkaartslot. Er kan een Micro-SD geheugenkaart geplaatst worden van maximaal 128 GB. Net als de Apple iPhone maakt de One M8 gebruik van een nano-sim, de kleinere versie van de Micro-Simkaart.

De HTC One M8 komt naast het toestel-geheugen met 50GB gratis Google Drive opslag, voor twee jaar. Zo heb je altijd genoeg ruimte voor je bestanden.

HTC One M8

Batterij

Hoewel de HTC One M8 met 2600 mAh een minder grote capaciteit heeft dan bijvoorbeeld de Galaxy S5 van Samsung en de Sony Xperia Z2. Toch beweert HTC dat het toestel erg zuinig is door de manier van hoe de software omgaat met de batterij.

De extreme power save mode zorgt er volgens HTC voor dat het toestel bij 20% accucapaciteit nog 60 uur mee kan gaan. Bij 100% is dit nog twee weken. Daarnaast gaat de batterij van de HTC One M8 langer mee dan die van de vorige HTC One. Om precies te zijn is de batterij 40% zuiniger dan die van de HTC One M7, de voorganger.

HTC One M8

Camera

Wat opvalt aan de HTC One M8 is dat het toestel aan de achterzijde over twee camera’s beschikt. De tweede camera geeft meer diepte aan de focus en produceert, wanneer gewenst, een 3D effect. De dual-LED flitser bestaat uit twee kleuren wat zorgt voor betere foto’s bij weinig licht.

De camera op de HTC One M8 maakt het mogelijk om manueel te fotograferen. Daarnaast kan de focus van een foto achteraf nog aangepast worden. De galerij van de HTC One M8 is daarnaast ook aangepast en is helemaal van deze tijd.

De 5 megapixel camera aan de voorzijde is niet alleen bedoeld om ‘selfies’ te schieten, maar is ook uitstekend geschikt voor het maken van video’s en voor videogesprekken zoals Google Hangout en Skype.

Filmen kan in 1080p full-HD. De filmcamera kan tevens beelden schieten met een HDR effect.

Interface en software

Bij de release van de HTC One M8 zal het toestel draaien op de meest recente versie van Android; Android 4.4.2 KitKat. Daaroverheen zal HTC haar eigen laag leggen; HTC Sense 6. HTC Sense 6 heeft tal van partners om in Blinkfeed de meest gerichte content te tonen aan de gebruiker. Onder meer Fitbit en Foursquare zijn aan het lijstje toegevoegd. Daarnaast kunnen developers werken aan plugins voor HTC Blinkfeed.

Multimedia

De HTC One M8 is uitgerust met dual stereo speakers, met de zogenoemde Boomsound technologie. Dat maakt de HTC One M8 een ware muziekspeler. Door met drie vingers te vegen over het scherm kan de muziek gestreamd worden naar een muziekspeler.

Verbinding

De HTC One M8 beschikt over een Micro-USB 2.0 poort, NFC, Bluetooth 4.0,  WiFi en een infraroodpoort. Met infrarood op de HTC One M8 kan bijvoorbeeld een televisie of radio bediend worden. Natuurlijk biedt de HTC One M8 ondersteuning tot het 4G/LTE netwerk. Daarnaast uiteraard ook het 3G en 2G netwerk wordt ondersteund door de HTC One M8. Voor het bepalen van de locatie is het toestel voorzien van GPS en Glonass.

HTC dot view

Accessoires

De HTC One M8 kan beschermd worden middels een flipcover, waarbij de achterkant van het hoesje op het toestel geklikt wordt, en de case als een boek opengaat. De flap aan de voorzijde beschermt vervolgens het beeldscherm en de voorzijde van het toestel. Nieuw is de HTC Dot View. In dit hoesje zitten enkele gaatjes waar het licht van het scherm doorheen kan schijnen. Zonder het hoesje open te klappen kan vervolgens het weer en de tijd bekeken worden. Bij een binnenkomende oproep kan de oproep zelfs beantwoord of geweigerd worden via de HTC Dot View.

Verkrijgbaarheid

De HTC One M8 zal vanaf 04 april in de Nederlandse winkels komen te liggen in de kleuren zilver en grijs. De adviesprijs voor het losse toestel bedraagt 699 euro. De HTC One M8 ligt dus eerder in de winkel dan de Samsung Galaxy S5 en de Sony Xperia Z2.

De belangrijkste specificaties:

 • Vervaardigd uit metaal, 90% van het toestel is vervaardigd uit metaal.
 • 5,0 inch Full-HD LCD display met een beelddichtheid van 440 ppi, en een resolutie van 1920 x 1080 pixels
 • Qualcomm Snapdragon 801 Quad-Core processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz.
 • 2GB werkgeheugen en een intern geheugen van 16 of 32 GB
 • Geheugenkaartslot voor een Micro-SD geheugenkaart tot 128 GB
 • Duo camera aan de achterzijde. De hoofdcamera telt 4,1 megapixels met Ultrapixel technologie, de tweede camera aan de achterzijde telt 2,0 megapixels.
 • Dual-LED flitser aan de achterzijde
 • 5 megapixel frontcamera
 • Batterij-bespaar modus
 • Stereo speakers aan de voorzijde
 • 2600 mAh accu

Lees ook

Reageer op dit artikel