Sony Xperia Z2 bij steeds meer winkels vertraagd

Het lijkt er steeds meer op dat de Sony Xperia Z2 echt pas begin mei in de winkels zal komen te liggen. Vorige week werd al bekend dat de Sony Xperia Z2 de geplande releasedatum van 07 april niet zou halen, dit wordt bevestigd nu steeds meer (web-)winkels. Sony lijkt hiermee de voorsprong op de Samsung Galaxy S5 en de opvolger van de HTC One verkeken te hebben.

Sony Xperia Z2

De Sony Xperia Z2 zal vrijwel zeker niet op 07 april in de Nederlandse winkels komen te liggen. Het vlaggenschip van Sony werd aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona, eind februari. DroidApp wist vorige week al te melden dat het van betrouwbare bronnen heeft vernomen dat het toestel de introductiedatum van 07 april niet zou halen. DroidApp heeft bij diverse (web-)winkels navraag gedaan naar de leverdatum van de Sony Xperia Z2 en daaruit blijkt dat de eerdere berichtgeving -helaas- juist is.

DroidApp heeft de bevestiging niet alleen van de webwinkel Typhone gekregen dat het toestel definitief een maand vertraagd is. Coolblue heeft ons telefonisch laten weten dat het toestel inderdaad naar verwachting niet voor 09 mei geleverd zal worden, dit staat inmiddels ook op de website van Coolblue.

Coolblue Sony Xperia Z2 vertraagd

Winkelketen The Phone House heeft ter kennis gegeven de Sony Xperia Z2 begin mei uit te zullen leveren. Webwinkel Belsimpel meldt op haar website dat het toestel over 7 weken geleverd zal worden, wat dus eveneens betekent dat het toestel in mei uitgeleverd zal worden.

Sony wil met de Xperia Z2 de aanval openen op de Samsung Galaxy S5, welke op 11 april in de Nederlandse winkels zal komen te liggen. De Sony Xperia Z2 heeft niet alleen de Samsung Galaxy S5 als concurrent, maar hier komt ook de nieuwe HTC One bij, die morgen aangekondigd zal worden. De vertraging van de Sony Xperia Z2 is uiteraard ongunstig voor Sony, nu het haar vlaggenschip een maand later in de winkels zal liggen.

Lees ook

Reageer op dit artikel