Sony Xperia Z2 definitief vertraagd: toestel komt maand later

Sony heeft definitief een vertraging in de uitlevering van de Sony Xperia Z2. Het toestel komt niet 5 april in de Nederlandse winkels te liggen, maar komt een maand later uit dan gepland, dit meldt een betrouwbare bron aan DroidApp.

Sony Xperia Z2

Al langer ging het gerucht dat de Sony Xperia Z2 vertraagd zou zijn, maar nu heeft webwinkel Typhone dit bevestigd. De webwinkel heeft navraag gedaan bij Sony, die aangeeft dat het toestel zal verschijnen in week 19, de week van 05 – 10 mei. Eerder gingen er geruchten dat het toestel de releasedatum van 07 april niet zou halen. Sony sprak dit echter tegen. De geruchten kwamen op gang, nadat Sony en een aantal webwinkels de pre-order mogelijkheid van de website hadden gehaald.

De precieze reden is niet helemaal duidelijk, wel gaat het bericht rond dat er problemen zijn bij een toeleverancier van Sony.

De Sony Xperia Z2 zou in eerste instantie op 07 april in de winkels liggen, eerder dan de grote concurrent van Samsung; de Galaxy S5. De Samsung Galaxy S5 ligt 11 april in de winkels. De Sony Xperia Z2 werd eind februari aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Sony rust de Xperia Z2 uit met een 2,3 GHz quad-core processor en een 20.7 megapixel camera, die videobeelden kan schieten in 4K-resolutie. De Xperia Z2 lost de huidige Xperia Z1 af. Het beeldscherm van de Sony Xperia Z2 heeft een grootte van 5,2 inch en is Full-HD.  Daarnaast is de Xperia Z2 waterdicht en stofbestendig. De adviesprijs van de Sony Xperia Z2 bedraagt 649 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel