HTC BlinkFeed launcher en HTC Service Pack in Play Store [UPDATE]

HTC heeft haar HTC BlinkFeed launcher en HTC Service Pack in de Google Play Store gezet. Het lijkt er op dat HTC steeds minder geheim wil houden, voor de persconferentie die vandaag wordt gegeven, waar ook de opvolger van de HTC One, de HTC One M8, wordt aangekondigd. UPDATE: Vanmiddag heeft HTC nog twee applicaties in de Play Store gezet.

Nadat de HTC One M8, zoals de opvolger van de huidige HTC One zal gaan heten, al vele keren is uitgelekt, geeft HTC nu zelf een groot deel prijs. Vannacht (Nederlandse tijd) heeft HTC haar BlinkFeed launcher en HTC Service Pack in de Play Store gezet. Ondanks dat de HTC software in de Play Store staat, is deze niet compatible met andere Android-toestellen, ook niet met de huidige HTC One. Het lijkt er op dat HTC haar eigen software middels de Play Store op de nieuwe HTC One M8 up-to-date wil blijven houden, zonder dat het hiervoor een eigen update moet pushen naar de toestellen. Het zou ook kunnen zijn, dat HTC na de persconferentie vandaag de applicaties voor eerdere HTC toestellen beschikbaar maakt.

HTC Blinkfeed

HTC Service Packs is een programma die er voor zorgt dat systeem-toepassingen geüpdatet kunnen worden, zonder dat de fabrikant hiervoor een firmware-update hoeft uit te rollen.

In HTC BlinkFeed is te zien dat de navigatietoetsen over de BlinkFeed content liggen. Daarnaast staat er in de omschrijving van de applicatie, dat artikelen opgeslagen kunnen worden, om later (zonder dataverbinding) op je gemak nog eens terug te lezen. HTC BlinkFeed bundelt agenda-items, nieuws, muziek, sociale netwerken en updates uit sociale netwerken in èèn applicatie.

UPDATE 25-03-2014 – 15:45: Vanmiddag heeft HTC nog een aantal applicaties toegevoegd aan de Play Store. HTC heeft de applicatie HTC-Gids (HTC Guide) toegevoegd; een applicatie die dient als gebruiksaanwijzing om je de gezondheid van je telefoon op peil te houden.

Daarnaast is er nog een HTC toepassing in de Play Store verschenen: HTC Gallery. HTC Gallery is echter zojuist offline gehaald. Echter heeft AndroidPolice wel een screenshot van de applicatie weten te bemachtigen.

htc gallery

Hopelijk zal vanmiddag tijdens de persconferentie van HTC meer duidelijk gemaakt worden. De persconferentie, inclusief de aankondiging van de HTC One M8, zal om 16:00 uur Nederlandse tijd, plaatsvinden. De aankondiging wordt live gestreamd op de website van HTC.

Lees ook

Reageer op dit artikel