Sony Xperia Z3+ aangekondigd: waterdicht en interessante specificaties

Sony heeft vandaag haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd. Het betreft de Sony Xperia Z3+ die zich in hetzelfde segment als de LG G4, HTC One M9 en de Samsung Galaxy S6 moet gaan verkopen. De specificaties van de Sony Xperia Z3 Plus liegen er in ieder geval niet om.

Sony Xperia Z3+

Vandaag heeft Sony de Sony Xperia Z3+ aangekondigd, de Nederlandse variant van de Sony Xperia Z4, die onlangs werd aangekondigd in Japan. Het toestel valt op door de geringe dikte van slechts 6,9 millimeter. Het toestel weegt 144 gram en is voorzien van een waterdicht design. Wat opvalt is dat er geen klepje meer zit voor de USB-poort. Door een speciale afwerking is deze wel ook waterdicht. Het 5,2 inch full-HD beeldscherm moet met de bepaalde technologieën garant staan voor scherpe en levendige kleuren.

Sony Xperia Z3+

De Sony Xperia Z3+ is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 810 processor en 3GB RAM-geheugen. Het 32GB interne geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 128GB. Voor het maken van foto’s kan je gebruik maken van de 20.7 megapixel camera aan de achterzijde of de 5 megapixel camera aan de voorkant van de Sony Xperia Z3 Plus. De camera is voorzien van slimme technologie die ervoor zorgt dat je nog mooiere foto’s kunt maken, zelfs onder donkere omstandigheden.

Sony Xperia Z3+

Om het toestel in een mum van tijd op te kunnen laden is de Sony Xperia Z3+ voorzien van Qualcomm Quick Charge, waarmee je volgens Sony in 45 minuten een dag met je toestel kan doen. Aan boord is de 2930 mAh accu geplaatst. Ook aan muziekliefhebbers is gedacht. Dit toestel heeft tal van audiotechnologieën die de muziekervaring nog beter maken.

De Sony Xperia Z3+ draait op Android 5.0 Lollipop. Sony legt het toestel in vier verschillende kleuren in de winkels: aqua metallic, koper, wit en zwart. Het toestel zal vanaf juni 2015 in de winkels liggen en exclusief te koop zijn bij T-Mobile, waar je hem vanaf morgen al kunt pre-orderen. Het toestel zal niet naar andere providers komen. De adviesprijs bedraagt 699 euro.

Lees ook

Reageer op dit artikel