Sony Xperia Z4 onverwacht aangekondigd

Sony heeft de Sony Xperia Z4 onverwacht aangekondigd. Een aluminium frame en een 5,2 beeldscherm maken de Sony Xperia Z4 vertrouwd, maar vernieuwend. Wij zetten de specificaties op een rij.

Sony Xperia Z4

Sony heeft onverwacht de Sony Xperia Z4 online gezet en dus aangekondigd, zonder presentatie. Het toestel is voorzien van een glazen behuizing met de afwerking van een aluminium frame. Het beeldscherm van de Sony Xperia Z4 betreft een 5,2 inch beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Aan de voorzijde kan je gebruik maken van de 5.1 megapixel front-camera, en aan de achterzijde is een 20.7 megapixel camera. De camera van de Sony Xperia Z4 heeft een beeldhoek van maar liefst 25mm.

Sony Xperia Z4

Sneller en dunner

Het toestel is 6,9 millimeter dik, 0,4 millimeter dunner dan de voorganger, de Sony Xperia Z3. De Sony Xperia Z4 heeft een gewicht van 144 gram en meet de afmetingen 146 x 72 millimeter. De forse accucapaciteit bedraagt 2930 mAh en de Sony Xperia Z4 wordt aangedreven door een Snapdragon 810 processor. Dit betreft een 64-bit octa-core processor met een quad-core 2.0GHz en een quad-core 1.5GHz.

Sony Xperia Z4

Sony heeft de Sony Xperia Z4 voorzien van 3GB intern geheugen en is voorzien van 32GB intern geheugen. Het interne geheugen kan je uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 128GB. Het toestel wordt voorzien van Android 5.0 Lollipop en natuurlijk vind je ook Bluetooth 4.1, WiFi en bescherming tegen water en stof.

Sony Xperia Z4

Sony Xperia Z4 in Nederland

Van de zomer zal Sony in Japan het toestel op de markt brengen. Wanneer er meer bekend is over een releasedatum van de Xperia Z4 in Nederland, lees je dat uiteraard op DroidApp. Het toestel moet de strijd aangaan met toestellen als de HTC One M9, Samsung Galaxy S6 en de Huawei P8.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel