Huawei P8 met gelikte metalen behuizing aangekondigd

Huawei heeft in Londen de Huawei P8 aangekondigd. De Huawei P8 is voorzien van een gelikte unibody metalen behuizing. De Huawei P8 moet de strijd aangaan met toestellen zoals de Samsung Galaxy S6 en HTC One M9.

Huawei P8

Huawei P8

De Huawei P8, zoals het toestel zal gaan heten, is het eerste toestel welke niet meer de modelnaam ‘Ascend’ gebruikt. Eerder kwam DroidApp al tot de ontdekking dat Huawei Ascend de deur uit zou doen. De Huawei P8 zal de Huawei Ascend P7 opvolgen. De Huawei P8 zal beschikken over een 5,2 inch IPS-Neo beeldscherm met een Full-HD (1920 x 1080 pixels, 424ppi) resolutie. Daarbij is het toestel vervaardigd uit een unibody-metalen behuizing.

Huawei wil met de Huawei P8 de strijd aangaan met onder andere de HTC One M9 en de Samsung Galaxy S6. Ook opent Huawei indirect de aanval op Apple met de iPhone 6.

Huawei P8

Dual-SIM 4G

Huawei heeft de Huawei P8 voorzien van een 64-bit Kirin octa-core processor met een rekenkracht van 2.0GHz. Het werkgeheugen van de standaard Huawei P8 bedraagt 3GB en het interne geheugen van 16GB is uitbreidbaar met een geheugenkaart van maximaal 128GB. De premium Huawei P8 beschikt over 64GB intern geheugen. Tevens is het toestel voorzien van Dual-SIM ondersteuning, waarbij op beide simkaarten gebruik gemaakt kan worden van het 4G netwerk.

Huawei P8

Camera Huawei P8

Aan de achterzijde van de Huawei P8 bevindt zich een 13 megapixel camera met een dubbele LED-flitser. Daarbij zal je met de Huawei P8 nog scherpere beelden maken dankzij de optische beeldstabilisatie (OIS). Tevens wordt het ermee mogelijk om in donkere omgevingen de mooiste foto’s te schieten. Voor het maken van selfies kan je gebruik maken van de 8 megapixel camera. Ook kan de Huawei P8 uitstekend gebruikt worden voor het maken van group-selfies.

De camera is de belangrijkste feature van de Huawei P8. Door RGBW-ondersteuning moet de telefoon de mooiste plaatjes schieten, doordat een foto niet uit drie (RGB), maar uit vier kleuren bestaat.

De afmetingen van de Huawei P8 zijn als volgt; 144,9 mm x 72 mm en een dikte van slechts 6,4 millimeter en het toestel weegt 144 gram. De accu van de Huawei P8 bedraagt een 2680 mAh accu. Het toestel biedt ondersteuning voor snel opladen. Daarbij is het toestel voorzien van WiFi, Bluetooth 4.1, NFC en natuurlijk ondersteuning voor 4G LTE.

Huawei P8 header

Op de Huawei P8 vinden we Android 5.0 Lollipop en de nieuwste versie van Huawei EMUI 3.1, de user interface van Huawei. Deze lijkt qua vormgeving voor een groot deel op EMUI 3.0, zoals we die kennen van onder andere de Huawei Ascend G7.

Huawei P8

De Huawei P8 komt in twee versies. Het standaard model krijg 3GB RAM-geheugen, 16GB intern geheugen en zal komen in de kleur Titanium Grey en Mystic Champagne voor 499 euro. Het premium-model is voorzien van 3GB RAM-geheugen, 64GB intern geheugen en komt in het Carbon Black en Prestige Gold voor 599 euro. De Huawei P8 zal medio mei in Nederland verkrijgbaar zijn.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel