Huawei P8: Android 6.0 Marshmallow en EMUI 4.0 update wordt vanaf nu verspreid

Huawei is in Nederland en verschillende andere landen begonnen met het updaten van de Huawei P8. Het vlaggenschip uit 2015 krijgt de update naar Android 6.0 Marshmallow. Daarbij is ook EMUI 4.0, de skin van Huawei, aanwezig na de Marshmallow-update.

Huawei P8: Marshmallow en EMUI 4.0

Bezitters van de Huawei P8 kunnen vanaf vandaag een nieuwe update verwachten voor het toestel. Android 6.0 Marshmallow met EMUI 4.0 wordt vanaf nu uitgerold voor het toestel, zo ontdekte DroidApp. De Huawei P8 won vorig jaar de EISA Award voor beste smartphone en werd toen geleverd met Lollipop als Android-versie. Ook in onze Huawei P8 review waren we positief over de smartphone van de Chinese fabrikant.

B317 update

Het versienummer voor de update naar Android 6.0 Marshmallow en EMUI 4.0 is C432B317 en is 1,47 GB groot. Eerder werden beta-versies onder een groep gebruikers al getest en nu is dus de definitieve uitrol begonnen. De nieuwste software-update staat inmiddels klaar op de website van Huawei waarmee gebruikers de update handmatig kunnen installeren.

Voordat je begint met op deze manier de software te installeren raden we je aan een back-up te maken, zodat je geen bestanden kwijt bent. Mocht je niet helemaal bekend zijn met deze manier van updaten, dan raden we je aan te wachten op het moment dat Huawei de update automatisch aanbiedt.

Huawei P8

Handmatig installeren

Via de website van Huawei kan je de B317 firmware downloaden. Daarna pak je het zip-mapje uit en zet je het bestand ‘update.app’ in de map ‘DLOAD’ op je Huawei P8. Mocht deze map nog niet aanwezig zijn, dan dien je deze eerst aan te maken. Vervolgens start je op je telefoon de toepassing ‘updater’ en kies je in het menu voor lokale update. Daar doorloop je de stappen en wordt de update geïnstalleerd.

Over-the-air (OTA)

Er zijn berichten dat Huawei ook bezig is de update via het toestel zelf te verspreiden, over-the-air. Zo hoef je niet zelf moeilijke stappen te doorlopen. Mocht je in het bezit zijn van een Huawei P8 en de Marshmallow-update via het toestel ontvangen hebben, dan horen we dat graag!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel