Huawei P8-serie meer dan 16 miljoen keer verscheept in Europa

In Europa doet Huawei goede zaken. Na het succes van de Huawei Ascend P6 en de Huawei Ascend P7 kan Huawei ook tevreden zijn op het succes van de Huawei P8. Bij dit toestel werd de modelnaam Ascend weggelaten en kwamen er ook de P8 Lite en P8 Max. De Chinese fabrikant heeft nu meer bekend gemaakt over dit succesvolle model.

Huawei P8-serie

De Huawei P8-serie gaat alweer even mee. De Huawei P8 zelf werd in april aangekondigd tijdens een persevenement in Londen, daar werd ook de Huawei P8 Max aangekondigd die nooit officieel is uitgebracht in Nederland. De Huawei P8 Lite, de kleinere en goedkopere versie van de P8 werd niet officieel gepresenteerd maar lag net als de P8 medio mei in de winkels. In onze Huawei P8 review waren we al erg enthousiast over het toestel en ook Huawei zelf kan tevreden zijn over het behaalde resultaat.

Huawei P8

Verkopen

Volgens Huawei is de Huawei P8-serie meer dan 16 miljoen keer verscheept in Europa. Begin januari maakte de fabrikant uit China al bekend dat over het jaar 2015 een recordaantal behaald werd van 108 miljoen verkochte smartphones. Dat is een stijging van 44 procent ten opzichte van het aantal verkochte smartphones in 2014. De Huawei P8 Lite was van de P8-serie het meest succesvol, dat toestel had een aandeel van meer dan 60 procent.

Eind deze maand zal tijdens het Mobile World Congress een persconferentie door Huawei gehouden worden. Het is goed mogelijk dat Huawei de Huawei P9 zal presenteren hier. Deze moet de concurrentie aan gaan met de topmodellen van andere fabrikanten zoals de Samsung Galaxy S7 en de LG G5.

Mocht je op zoek zijn naar een betaalbare, goede smartphone; dan zijn de Huawei P8 en Huawei P8 Lite nog altijd gunstig geprijsd. Voor een compleet overzicht van prijzen, abonnementen en specificaties kan je hieronder de buttons naar de desbetreffende toestel-pagina’s vinden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel