Exclusief: Huawei P8 Lite ook vanaf vrijdag in Nederland

Huawei komt aanstaande vrijdag met de Huawei P8. Toch komt er nog een toestel 15 mei naar Nederland: de Huawei P8 Lite. Dit toestel is het kleinere broertje van de Huawei P8. De Huawei P8 Lite zal voor de helft van de P8-prijs beschikbaar komen in Nederland.

Huawei P8 Lite

Gisteren schreven we over dat aanstaande vrijdag de Huawei P8 in Nederland kunnen verwachten. We hebben Huawei gevraagd hoe het zit met de Huawei P8 Lite, die tot dusver niet officieel is aangekondigd. Het toestel zal vanaf vrijdag in de winkels komen te liggen, zo wist Huawei ons te melden. Huawei kondigde de Huawei P8 vorige maand aan, samen met de Huawei P8max. De Huawei P8lite werd niet aangekondigd, terwijl het toestel daarvoor wel was uitgelekt.

Huawei P8 Lite

Indrukwekkende specificaties

Vanaf vrijdag 15 mei zal de kleine broer van de Huawei P8 in de winkels komen te liggen. Qua specificaties en mogelijkheden is er niet bespaard op de uitrusting van het toestel. De Huawei P8 Lite is voorzien van een 5,0 inch beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Daarbij wordt het toestel aangedreven door een 1.2GHz octa-core processor. Het interne geheugen bedraagt 2GB en draait op Android 5.0 Lollipop met Huawei’s sausje EMUI 3.1.

Huawei P8 Lite

Geheugen en camera

Om je documenten, foto’s en video’s op te slaan kan je gebruik maken van het 16GB interne geheugen. Het geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart. Aan de achterzijde van de Huawei P8 Lite is een 13 megapixel camera te vinden, aan de voorzijde een 5 megapixel camera. De accu betreft een 2200mAh batterij.

Huawei P8 Lite

Huawei P8 Lite in Nederland

De Huawei P8 Lite is scherp geprijsd met een prijskaartje van 249 euro, dit is de helft van de prijs van de Huawei P8. Huawei heeft aan DroidApp laten weten dat het toestel vanaf komende vrijdag in de verkoop zal gaan. De Huawei P8 Lite kan onder andere bij Bol.com ge-preorderd worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel