Huawei P8 vanaf komende vrijdag in Nederland te koop

Vorige maand kondigde Huawei haar nieuwe vlaggenschip voor het komende jaar aan; de Huawei P8. De Huawei P8 is een uitgebreide smartphone vol mogelijkheden en is de opvolger van de Huawei Ascend P7. Huawei heeft bekend gemaakt dat vanaf vrijdag 15 mei de Huawei P8 beschikbaar zal zijn in Nederland.

Huawei P8

Nog een paar nachten slapen en dan ligt de nieuwe smartphone van Huawei in de winkels: de Huawei P8. De Huawei P8 werd vorige maand in Londen aangekondigd. Hier werd duidelijk dat de naam ‘Ascend‘ verleden tijd was, iets wat DroidApp eerder al wist te melden. Vanaf vrijdag 15 mei 2015 zal het toestel in de Nederlandse winkels liggen.

Huawei wordt steeds populairder met haar gunstig geprijsde toestellen en met de Huawei P8 moet dit succes voortgezet worden. De Huawei Ascend P7 is een van de toestellen die het merk zo populair heeft gemaakt. In onze Huawei Ascend P7 review waren we ook erg enthousiast over dit toestel. Daarnaast kwam ook de Huawei Ascend G7 bovengemiddeld uit de test.

Huawei P8

De Huawei P8 valt op door het 5,2 inch beeldscherm. Daarnaast is het toestel slechts 6,4 millimeter dun en is het toestel voorzien van een grote 2680 mAh accu. Onder de motorkap van het toestel vinden we 3GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen. Het interne geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart. De Huawei P8 wordt aangedreven door een Kirin 930 octa-core processor met een rekenkracht van 2.0 GHz.

Huawei P8

Een key-feature van de Huawei P8 zijn de camera’s. Voor het schieten van de perfecte selfie kies je voor de 8 megapixel front-camera. Voor de mooiste landschappen kan de 13 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel gebruikt worden. De camera is voorzien van allemaal handige snufjes die de camerakwaliteit nog verder moeten verbeteren. Daarbij moeten foto’s ook nog strak eruit zien wanneer er gefotografeerd wordt in een omgeving met weinig licht. Met ‘Light Paintings’ kan je zelfs een sliert van lichtsporen vastleggen.

De Huawei P8 draait op Android 5.0 Lollipop. Daaroverheen vinden we de nieuwe Huawei EMUI 3.1 interface. Het toestel is zoals gezegd vanaf komende vrijdag te koop. De adviesprijs van de Huawei P8 ligt op 499 euro. Je kan de Huawei P8 al pre-orderen bij bijvoorbeeld Bol.com.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel