Huawei stopt met naam ‘Ascend’

Betrouwbare bronnen weten te melden dat het Chinese merk Huawei voor toekomstige smartphones niet meer de naam ‘Ascend’ zal gaan gebruiken. Huawei zal de nieuwe modellen alleen nog maar gaan voorzien van afkortingen.

Huawei Ascend

Anonieme, betrouwbare bronnen melden aan DroidApp dat Huawei niet meer de naam ‘Ascend’ toe zal voegen bij smartphones van het Chinese merk. Tijdens het Mobile World Congress 2015, wat in maart van dit jaar gehouden zal worden in Barcelona, zal Huawei wellicht meer details hierover uit de doeken doen. DroidApp ontdekte ook enkele opvallende dingen op de website van Huawei. Daar is de naam van de modellijn Ascend ook weggelaten in een persbericht;

huawei-ascend

Daarnaast lijkt Huawei al op de CES in Las Vegas de nieuwe strategie rondom ‘Ascend’ gekozen te hebben. Op eerder gemaakte foto’s is duidelijk te zien dat de naam ‘Ascend’ niet staat vermeld bij de producten. Ook dit duidt er op dat Huawei zal gaan stoppen met het voeren van de naam ‘Ascend’. Echter stopt Huawei niet met de succesvolle reeks smartphones van het bedrijf, zoals de Huawei Ascend P7, Huawei Ascend G7 en Huawei Ascend G6.

huawei-ascend-p

Huawei zonder Ascend

Huawei zal nieuwe toestellen aan gaan kondigen zonder de toevoeging Ascend. Na het merk zullen initialen de modelnaam gaan bepalen. In plaats daarvan zal bijvoorbeeld de Huawei Ascend P8, door gaan onder de naam Huawei P8. Waarom Huawei de modelnaam Ascend gaat schrappen (of eigenlijk, heeft geschrapt) is niet helemaal duidelijk. Eerder besloot het Koreaanse LG een aantal jaar geleden te stoppen met het voeren van de modelnaam ‘Optimus’, bekende voorbeelden zijn hiervan de LG G2 en LG G3.

Lees ook

Reageer op dit artikel