LG G3 aangekondigd: aanval geopend op HTC en Samsung [Update]

LG heeft vanavond haar nieuwe vlaggenschip voor 2014 aangekondigd; de LG G3. De LG G3 zal met haar uitgebreide mogelijkheden en vormgeving de strijd aangaan met de Samsung Galaxy S5, HTC One M8 en de Sony Xperia Z2. 

Afgelopen weken en zelfs maanden doken er al regelmatig berichten op over de opvolger van de LG G2, de LG G3. De nieuwe LG G3 is vanavond aangekondigd en is in diverse opzichten een verbetering op de LG G2 (wat al geen slecht toestel was). De huidige vlaggenschepen als de HTC One M8, Samsung Galaxy S5 en de Sony Xperia Z2 kunnen hun borst nat maken.

LG G3 colors

Vormgeving en design

De LG G3 is voor een groot deel vervaardigd uit plastic, met het uiterlijk van metaal. LG noemt de vormgeving van de LG G3 ‘Floating Arc-design’. LG geeft aan dat het gebruik van plastic nodig was om bepaalde functies mogelijk te maken; zoals het draadloos opladen. Net als bij de LG G2 bevinden er zich geen toetsen aan de zijkanten van het toestel, maar zitten de volumetoetsen en de power-button aan de achterzijde van de LG G3.

Doordat de achterzijde van de LG G3 te verwijderen is, is het mogelijk om de 3000 mAh accu te verwisselen. Dit is een groot voordeel tegenover bijvoorbeeld de HTC One M8, waarbij het niet mogelijk is om de batterij te verwisselen. Door de backcover van de LG G3 te verwijderen wordt er ook toegang gegeven tot het plaatsen van de MicroSD-geheugenkaart. Net als bij de HTC One M8 kan er een geheugenkaart geplaatst worden van maximaal 128GB. Verder kan door de achterzijde te verwijderen, een MicroSIM geplaatst worden. De afmetingen van de LG G3 bedragen 146.3 mm x 74.6 mm en een dikte van 8.9 mm. Het gewicht van de LG G3 ligt op 149 gram.

Het display van de LG G3 betreft een 5,5 inch Quad-HD-IPS display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De pixeldichtheid van de LG G3 is hoog, met 538 pixels per inch. De LG G3 komt in meerdere kleuren op de markt; zwart, wit, goud, violet-paars en rood-roze.

LG G3

Technologie

Onder de motorkap van de LG G3 bevindt zich een Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor, geklokt op maximaal 2,5 GHz. Het interne geheugen van de LG G3 bedraagt 16GB of 32GB. Het werkgeheugen van de LG G3 bedraagt bij de versie met een intern geheugen van 16GB, 2GB, bij een opslagcapaciteit van 32GB is het werkgeheugen 3GB.

LG laat de LG G3 draaien op Google Android 4.4.2 en legt daaroverheen haar eigen interface. De eigen interface van LG is met de komst van de LG G3 flink verbeterd en bevat naast een nieuwe vormgeving, diverse nieuwe functies.

LG G3 achterkant

Camera en multimedia

De camera van de LG G3 betreft een 13 megapixel camera met een dual-LED flitser. Nieuw is de toevoeging van laser-autofocus, middels een laserstraal kan de LG G3 nog sneller scherpstellen op het onderwerp om een foto te maken. De camera op de LG G3 beschikt verder over optische beeldstabilisatie zodat de kans op een bewogen foto flink verminderd wordt.

Aan de voorzijde van de smartphone bevindt zich een 2.1 megapixel camera. LG meldt dat de frontcamera flink verbeterd is en daardoor nog mooiere ‘selfies’ kan schieten. Het vastleggen van een foto is verder mogelijk middels ‘gesture control’. Dit houdt in dat je de LG G3 laat aftellen wanneer je een beweging maakt. Wanneer je voor de camera je vuist laat zien, zal de camera op de LG G3 gaan aftellen waarna het moment enkele tellen later vastgelegd wordt. Op deze manier kan iedereen op tijd goed op de foto staan.

Het filmen met de LG G3 is uiteraard ook mogelijk. Filmen met de LG G3 gebeurt in 1080p Full-HD en kan op de hoogste resolutie in 60 frames per seconde.

Een andere flinke verbetering tegenover de LG G2 is de 1 watt luidspreker met Boost AMP. Volgens LG worden de tonen duidelijker tot zijn recht gebracht en klinken de geluiden helderder. Verder beschikt de LG G3 over zogenoemde instinctieve microfoons, waarmee de geluiden in de nabije omgeving gemeten worden, en het audioniveau geoptimaliseerd wordt.

LG G3 smart notice

Software Key-features

LG biedt naast Q-Slide en de beveiligingsmethodes Knock On en Knock Code, ook enkele andere nieuwe functies aan.

  • Smart Keyboard: met Smart Keyboard kan de grootte van het toetsenbord aangepast worden naar eigen wil. Verder zal het een soort van SwiftKey-technologie meekrijgen waardoor de telefoon je type-gedrag herkent wat resulteert in minder typfouten.
  • Smart Notice: Smart Notice is eigenlijk een soort van persoonlijke assistent die hulp biedt wanneer dit nodig is. Smart Notice kan bijvoorbeeld na een gemiste oproep je even later helpen herinneren of zal bij regen je aanraden om een paraplu mee te nemen. Dit laatste lijkt een beetje op Google Now, hoewel Google Now de laatst genoemde mogelijkheid nog niet biedt.
  • Smart Security: Smart Security bestaat uit meerdere onderdelen. Zo biedt de functie Content Lock de mogelijkheid om gevoelige bestanden te verbergen uit het overzicht. Een andere functie dat valt onder Smart Security is Knock Code. Waarmee het toestel op een eigen manier ontgrendeld kan worden. Alles over Knock Code lees je hier. De derde functie is Kill Switch waarmee de LG G3 vanaf een afstand geblokkeerd en gewist kan worden, als je het toestel bent verloren, of wanneer de smartphone is gestolen.

LG G3 Quickcircle

Accessoires

De LG G3 kan middels een QuickCircle case beschermd worden. De QuickCircle-case is er in vijf kleuren en is een case in boekvorm. Aan de voorkant van de cover is een cirkel-achtige opening waar snel inzicht kan worden verkregen over gemiste oproepen, berichten of het vinden van de muziekspeler. Verder zal een Bluetooth Stereo Headset verkrijgbaar zijn; de LG Tone Infinim HBS-900. Deze headset is ontwikkelt in samenwerking met Harman/Kardon. De LG G3 ondersteunt tevens het draadloos opladen. Middels een Qi-draadloze lader kan de LG G3 van stroom worden voorzien.

LG G3 specs infographic

Verkrijgbaarheid

De LG G3 zal morgen al in thuisland Zuid-Korea te koop zijn. In de komende weken zal de lancering van het toestel uitgebreid worden naar 170 andere landen. Officiële verkoopsprijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar vermoedelijk zal de prijs van de LG G3 uitkomen op 599,00 euro. Een lanceringsdatum voor Nederland is nog niet bekend gemaakt. Er wordt rekening gehouden dat de LG G3 eind juni/begin juli naar Nederland zal komen.

Update 27-05 22:32: Op de website van Coolblue wordt de LG G3 aangeboden voor 459,00 euro. Echter hebben wij onze twijfels erover of deze prijs klopt, aangezien de LG G2 nog bijna 448 euro kost.

pdashop lg g3 coolblue

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel