LG begint uitrol update voor LG G2: Knock Code toegevoegd

LG is begonnen met het uitrollen van de Knock Code voor de LG G2. Het nieuwe soort beveiliging middels tikken is al op verschillende LG smartphones te vinden. Knock Code is door LG zelf bedacht en moet de beveiliging van een smartphone vergroten.

LG is begonnen met het uitbrengen van een firmware-update voor de LG G2, het huidige vlaggenschip van LG. De firmware-update brengt de Knock Code naar het toestel. Met Knock Code kan de smartphone vergrendeld worden door een eigen code te kiezen, die bestaat uit een aantal van twee tot acht tikken. De tikken staan in de vorm van een vierkant, en elk punt kan meerdere keren aangeraakt worden. Je kan zelf kiezen of je de vier vlakken over het hele scherm verdeelt, of over een gedeelte van het scherm, en in welke volgorde.

lg knock code lg g2

Knock Code komt naast de huidige KnockOn beschikbaar. Met KnockOn wordt het scherm vergrendeld en ontgrendeld door twee keer achter elkaar te tikken op het display. Met het nieuwe type vergrendeling wil LG de veiligheid van mobiele telefoons opschroeven. Studies hebben volgens LG uitgewezen dat per dag een smartphone-gebruiker gemiddeld 100 tot 150 keer het toestel ontgrendelt. KnockOn heeft volgens LG er voor gezorgd dat het met KnockOn een veilige en tegelijkertijd gemakkelijke, gebruiksvriendelijke oplossing heeft gevonden.

De update voor de LG G2 bevat ook een fix voor een ander probleem. Sommige gebruikers hebben sinds de update naar Android 4.4 KitKat het probleem dat bij het luisteren van muziek een ruis aanwezig is. De firmware-update voor de LG G2 bevat daarnaast ook een aantal andere stabiliteits-verbeteringen.

LG is inmiddels de uitrol begonnen voor de LG G2 in Duitsland. De verwachting is dat op korte termijn de Nederlandse LG G2 ook aan de beurt is. LG weet ook te melden dat ook de LG Flex de Knock Code ondersteuning zal ontvangen in de toekomst.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel