Huawei gaat messenger-app Omlet vooraf installeren

Tijdens de CES in Las Vegas hebben Huawei en Omlet hun samenwerking aangekondigd. Huawei zal in de toekomst nieuwe toestellen voorzien van het sociale platform Omlet. Omlet kan gezien worden als een alternatief voor de bestaande chat-apps zoals WhatsApp.

Omlet

Omlet kan gezien worden als een alternatief voor de bestaande messenger-apps als WhatsApp, Telegram etcetera. Naast chatten kan ook de locatie gedeeld worden, foto’s beoordeeld worden van de ander en een groepsgesprek gestart worden. Daarnaast kan je een groepsgesprek starten met andere Omlet-gebruikers die zich in de buurt van je locatie bevinden. Contacten kunnen gevonden worden via telefoonnummer, Omlet ID, Facebook of QR-code.

Omlet

Volgens Huawei blijven gebruikers zelf de baas over hun gegevens. Zo kan je er voor kiezen om data via diensten als Dropbox of Box op te slaan. Omlet slaat namelijk zelf geen gegevens op. Het delen van thema’s op Huawei-toestellen zal door de samenwerking met Huawei ook mogelijk zijn. Op deze manier kan je je favoriete thema delen met je vrienden, zo meldt Huawei.

Omlet

Je kan met Omlet zelf je stickers personaliseren, GIF’s versturen, foto’s bewerken voordat je ze naar de ander stuurt en meldingen aflezen op je wearable met Android Wear.

Ook zal een functie beschikbaar zijn die het mogelijk maakt om foto’s direct vanaf het vergrendelscherm naar de ander te sturen, zonder dat het toestel ontgrendeld hoeft te worden. De sociale galerij-functie maakt het mogelijk om foto’s te delen met vrienden waarop je vrienden reacties kunnen achterlaten.

Later dit jaar zal Huawei beginnen met het uitbrengen van toestellen waarop Omlet geïnstalleerd is. Het is echter maar de vraag of het ook windeieren zal leggen. Samsung installeerde jarenlang de eigen chat-app ChatOn vooraf op toestellen, maar dit leverde lang niet het gewenste resultaat op voor de fabrikant.

Omlet is overigens niet alleen voor Huawei-bezitters beschikbaar. Omlet kan je zelf via onderstaande button al downloaden uit de Google Play Store.

Omlet Chat
Omlet Chat
Ontwikkelaar: Omlet, Inc
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel