Telegram Messenger update verschenen in Play Store

Telegram Messenger heeft een update uitgebracht voor de Android-applicatie. Telegram 1.5.4 bevat voornamelijk nieuwe gesture-controls en ondersteuning voor het verzenden van meerdere foto’s tegelijkertijd.

Telegram heeft haar berichtendienst Telegram Messenger geüpdatet naar versie 1.5.4. Het was al weer even geleden dat het alternatief voor WhatsApp een update heeft gekregen. In de nieuwe versie van de chat-applicatie kan de bediening voor een deel nu gedaan worden middels bewegingen, zogenoemde gesture-controls.

Tot voor kort kon alleen teruggegaan worden naar het berichten-overzicht, door de terugtoets in de applicatie te gebruiken. Nu kan een gesprek ‘gesloten’ worden door van links naar rechts te vegen over het scherm. De swipe-navigatie werkt op Android-toestellen met Android 3.0 Honeycomb of hoger.

Telegram Update

Door in de galerij met foto’s, ook wel bekend als de photo-viewer, omhoog of omlaag te vegen kan een foto weer gesloten worden. In de media-galerij kan door dubbel te tikken in een foto nu snel in- en uitgezoomd worden op een foto. In de nieuwe versie van Telegram Messenger kunnen nu meerdere foto’s tegelijk worden verstuurd. Hieraan zit geen maximum aantal.

Telegram Messenger is verder nu voorzien van een eigen notificatie-systeem. De notificaties gaan dan via de server van Telegram zelf, en niet meer via de Google servers. Hiermee willen de ontwikkelaars van Telegram de stabiliteit verbeteren.

In de update voor Telegram zijn verder de Portugese en Braziliaanse taal toegevoegd. Daarnaast zijn diverse bugs gefixt en extra verbeteringen doorgevoerd.

Download de nieuwste versie van Telegram Messenger kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel