Telegram 2.1.0: nog veiliger, beter en uitgebreider

De makers van de messenger-app Telegram zitten niet bepaald stil. Brachten ze korte tijd geleden nog een strakke Material Design update uit, hebben ze nu drie nieuwe functies toegevoegd aan de applicatie. De update van de chat-app betreft Telegram 2.1.0.

Telegram 2.1.0

Telegram 2.1.0 heeft met de update drie nieuwe mogelijkheden gekregen. De nieuwe mogelijkheden met de update naar versie 2.1.0 volgen na een strakke update van Telegram waarbij Material Design in de app werd toegepast. Ook werd het mogelijk in de vorige update om de ‘laatst gezien’ weergave uitgebreid aan te passen. De drie nieuwe functies in Telegram 2.1.0 nemen we hieronder met je door.

Telegram.me

Eind oktober introduceerde Telegram in Telegram 1.9.5 het gebruik van gebruikersnamen. Via telegram.me/username kan je direct het chatgesprek openen met die persoon in Telegram. Wanneer je de link met je smartphone bijvoorbeeld opent, kan je direct een conversatie beginnen met die persoon. Daarnaast kan je deze link delen met anderen, zodat zij direct contact met je kunnen opnemen.

telegram-2.1.0

Gemakkelijk wisselen van telefoonnummer

Vanaf nu is het mogelijk om al je berichten en content over te hevelen naar je nieuwe nummer. Groot voordeel is dat Telegram direct bij je vrienden met Telegram het nummer bijwerkt naar je nieuwe telefoonnummer. Je contacten gaan dus mee, net als geheime chats en mediabestanden.

Perfect Forward Secrecy (PFS)

Telegram is nu nog veiliger te gebruiken. In de secret chats zorgt de nieuwe PFS-technologie er voor dat in het verleden gebruikte encryptiesleutels ook nu nog steeds veilig zijn, doordat ze zichzelf bijwerken na verloop van tijd.

Telegram 2.1.0 is gratis via onderstaande button te downloaden uit de Google Play Store.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel