Telegram update brengt Material Design [update: laatst gezien verbergen]

De chat-app Telegram heeft een update gekregen. De nieuwe versie van de applicatie brengt een vernieuwd uiterlijk naar Telegram. Telegram krijgt namelijk het moderne Material Design. In de nieuwe versie van Telegram is het ook mogelijk om voor sommige de ‘Laatst gezien-status’ te verbergen. En… een zoekfunctie is nu aanwezig.

telegram material design

Berichtendienst Telegram heeft een update gekregen vandaag. De nieuwe versie van de chat-app zorgt ervoor dat de app nu geheel in Material Design is vormgegeven.

telegram material design

Bovenin beeld vinden we de typische herkenbare statusbalk in het vernieuwde jasje, en het opstellen van een bericht kan middels de herkenbare cirkel met het potloodje. De avatars van de contactpersonen zijn nu cirkelvormig in plaats van vierkant, en ook de icoontjes zijn gewijzigd en moderner.

De update voor Telegram wordt vanaf nu uitgerold. Telegram kan gedownload worden via onderstaande button.

Privacy in Telegram: laatst gezien verbergen

Update 14:38 uur:

Telegram voegt nieuwe privacy-functies toe in de update die vandaag uitgebracht is. ‘Laatst gezien’ kan nu verborgen worden. Opmerkelijk is dat je bij Telegram nu kan selecteren wie juist wel of niet je ‘Laatst gezien-status’ mag zien. Stel dat je je baas of ex niet wilt laten weten wanneer je voor het laatst online bent geweest, dan is deze functionaliteit ideaal.

Nieuw in de nieuwe versie van Telegram is ook om de precisie van ‘Laatst gezien’ te veranderen voor anderen. Met een geschatte waarde kunnen anderen in plaats van de datum met precieze tijd zien, te zien krijgen ‘ongeveer drie dagen geleden’.

Wanneer je zes maanden inactief bent op Telegram, zal het account verwijderd worden volgens Telegram, inclusief de berichten en mediabestanden. Je kan ook instellen dat je berichten na een bepaalde tijd verwijderd worden, dit kan variëren van 1 maand tot 1 jaar. Daarnaast kan er nu gebruik gemaakt worden van de zoekfunctie. Hiermee kan je berichten doorzoeken. Deze functie zagen we al in WhatsApp, en eindelijk heeft Telegram dit ook geïntegreerd.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel