Telegram 1.9.5: chatten via gebruikersnaam en vele andere verbeteringen

Telegram 1.9.5 is uitgebracht. De nieuwe versie van de chat-applicatie gaat nog verder de strijd aan met WhatsApp. In Telegram 1.9.5 is het nu mogelijk een gebruikersnaam aan te maken. Daarnaast zijn er vele verbeteringen doorgevoerd in de zogenoemde ‘secret chats’.

Gebruikersnaam in Telegram

Wil je je nummer niet aan een bepaald iemand geven, maar wil je toch met diegene communiceren? Dan heeft Telegram 1.9.5 de oplossing. Met de update is het nu mogelijk om een gebruikersnaam aan te maken. Zo kan je toch met de ander chatten, en kan de ander jouw nummer niet zien. Je ingestelde username is overigens ook zichtbaar als mensen op jouw naam zoeken.

Mocht je graag een gebruikersnaam willen, doe het dan snel! Nu zijn er nog veel gebruikersnamen vrij, omdat de functie pas vanaf vandaag beschikbaar is!

telegram_username

Secret Chats

Een aantal nieuwe mogelijkheden zijn er toegevoegd in de ‘secret chats’. In maart 2014 kwam Telegram met secret chats. Hiermee worden niet alleen de berichten op je eigen telefoon gewist, als je ze verwijderd, maar ook bij de ander worden ze verwijderd van de telefoon.

Met Telegram 1.9.5 is de zogenoemde ’tap & hold to view’ functionaliteit ingevoerd. Een afbeelding of video wordt gedurende tijd getoond als je hem ingedrukt houdt. Een andere slimme nieuwe functie in Telegram 1.9.5 is dat de ander een melding krijgt te zien als jijzelf een screenshot maakt binnen een secret chat. Daarnaast is er een nieuwe flexibele timer ingevoerd.

Secret chats _ telegram

Telegram vs. WhatsApp

Met Telegram 1.9.5 gaat Telegram nog verder de strijd aan met WhatsApp. Hoewel het aantal gebruikers via Telegram gelijk blijft, kan het met deze update er zomaar voor zorgen dat de applicatie weer een stuk populairder wordt. Persoonlijk gebruik ik steeds meer Telegram en steeds minder WhatsApp, mede omdat je Telegram via de computer en meerdere devices kunt gebruiken. Wat gebruiken jullie het meest?

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel