Telegram krijgt verbeterde beveiliging ‘secret chats’ en spraakberichten

Telegram Messenger heeft haar Android-applicatie een update gegeven. De update brengt een aantal nieuwe functies met zich mee.

Telegram Messenger ondersteund nu net als WhatsApp, spraakberichten. De spraakberichten kunnen worden opgenomen door de microfoon, naast het tekstveld ingedrukt te houden. Wanneer de microfoon losgelaten wordt, wordt de spraaknotitie direct naar de ander verzonden.

image

Naast het versturen en ontvangen van spraakberichten heeft Telegram nog een nieuwe functie toegevoegd aan de applicatie. Bij de zogenoemde ‘secret chats’ worden niet alleen de berichten op je eigen telefoon gewist, als je ze verwijderd, maar ook bij de ander worden ze verwijderd van de telefoon.

Dit is enkel het geval als de ander Telegram op de mobiele telefoon gebruikt. Waneer gebruik gemaakt wordt van Telegram op de desktop, worden berichten niet bij de ander verwijderd. Daarnaast werkt het alleen als de ander op zijn Android apparaat, Telegram 1.4 of hoger heeft, of op een iOS apparaat versie 2.1 of hoger heeft.

Telegram heeft verder het mogelijk gemaakt om ontvangen video’s op te slaan in de galerij van de telefoon. Ontvangen documenten kunnen na de update ook opgeslagen worden onder downloads.

Telegram is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel