‘WhatsApp gaat Snapchat achterna en gaat berichten verwijderen’

Verschillende bronnen melden dat WhatsApp op termijn een nieuwe functie zal toevoegen aan haar applicatie. Met de geruchten die rond gaan wordt gehint op een ‘Snapchat’-achtige functie waarmee na een bepaalde tijd berichten weer verwijderd worden. 

Op Twitter is een tweet verschenen van Ilhan, iemand die mede verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van WhatsApp. Tweets van zijn kant duiden regelmatig op een hint. Zeker weten doet niemand het niet, maar het is aannemlijk dat WhatsApp met een nieuwe functie zal komen die het mogelijk maakt om na een bepaalde tijd berichten te verwijderen. In de tweet schrijft Ilhan “What about #Snapchat function in #WhatsApp? ;)”

whatsapp

De tweet kan duiden op de functionaliteit die bijvoorbeeld Telegram al biedt met ‘Secret Chat’; na een bepaalde tijd wordt een bericht of bestand verwijderd van zowel het toestel van de ontvanger als van de verzender. In Snapchat worden foto’s na een bepaalde tijd al verwijderd, maar het is niet duidelijk of WhatsApp hier duidt op enkel foto’s of ook op teksberichten.

Afgelopen weekend werd bekend dat Snapchat de concurrentie aan wilde gaan met WhatsApp. Zeer waarschijnlijk wil WhatsApp met het toevoegen van de nieuwe functie. een reactie geven op het bericht van Snapchat. Wanneer er meer bekend is omtrent dit gerucht, houden we je uiteraard op de hoogte.

Lees ook

Reageer op dit artikel