WhatsApp-insider onthult nieuwe functies in chat-app

Een WhatsApp-insider heeft onthullingen gedaan over nieuwe functies in de chat-applicatie WhatsApp. Een van de nieuwe functies is de nachtmodus.

Een medewerker van WhatsApp, die niet bij naam genoemd wil worden, heeft aan de Duitse krant der Bild een aantal onthullingen gedaan over nieuwe functies in WhatsApp.

‘Snapchat’

De zogenoemde Snapchat-functie waarbij berichten na een bepaalde tijd verwijderd wordt, zal inderdaad naar WhatsApp komen. De geruchten over dat WhatsApp de aanval wil openen op Snapchat, gaan al een tijdje rond.

WhatsApp spraakoproep belfunctie

Belfunctie

Verder zal WhatsApp inderdaad met een belfunctie in de applicatie komen, alleen is op dit moment nog niet bekend wanneer dit zal gebeuren. Volgens de medewerker is het bedrijf nu druk bezig met het testen van de belfunctie.

WhatsApp is hierin bezig om met zo min mogelijk datagebruik, toch een VoiP-gesprek van hoge kwaliteit mogelijk te kunnen maken. De insider meldt dat de belfunctie ook via bijvoorbeeld een EDGE-verbinding mogelijk moet zijn.

whatsapp header

Nachtmodus

Een andere functie die op termijn in WhatsApp te vinden zal zijn, is de nachtmodus. Dit houdt in dat in de nacht, of op een ander moment in een donkere omgeving, het scherm zich aanpast aan de lichtomstandigheden. Dit is een extra functie naast de (automatische) helderheid van de smartphone zelf.

Een nachtmodus wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in Google Maps, waardoor het minder fel aan de ogen toont. De witte interface wordt in de nachtmodus vervangen door een donkere interface.

PC-versie

Verder weet de WhatsApp medewerker te melden dat een PC-client voor WhatsApp niet op de planning staat. Ook een fusie met Facebook Messenger is niet aan de orde.

Eerder doken al berichten op over een mogelijke locatiefunctie in WhatsApp. Hierover heeft de WhatsApp insider zich niet over uitgelaten. Wanneer er meer bekend is over de nieuwe functies in WhatsApp, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Via Focus.de

Lees ook

Reageer op dit artikel