Belfunctie WhatsApp laat zich zien in screenshots

In februari maakte WhatsApp bekend dat het met een belfunctie komt. In screenshots is de nieuwe belfunctie uitgelekt die WhatsApp binnenkort zal introduceren. De beta-versie van de applicatie is reeds al voorbereid op de nieuwe functionaliteit, zo blijkt uit de gewijzigde permissies van de applicatie.

Eind februari maakte WhatsApp bekend dat het de mogelijkheid tot telefoneren zal gaan integreren in de chat-dienst. Nu zijn de eerste screenshots uitgelekt van WhatsApp met daarin de bel-integratie. De screenshots laten zien dat er enkel een icoontje bij is gekomen in het chatvenster, zo weet El Androide Libre te melden. In het vernieuwde overzicht van WhatsApp is de interface verdeeld in drie tabbladen; gesprekken, chats en contactpersonen.

WhatsApp spraakoproep belfunctie

Tijdens een spraakoproep lijkt de interface erg uit die van Apple’s iOS. Zo is er een grote ophang-toets te vinden en de mogelijkheid tot het voeren van een gesprek via de speaker. Ook kan de microfoon gedempt worden en tegelijkertijd een bericht gestuurd worden.

De beta-versie die van WhatsApp is uitgekomen vraagt nu toegang tot audio-instellingen, bij het installeren van WhatsApp Beta. De verwachting is dat de belfunctie van WhatsApp nu niet meer heel lang op zich zal laten wachten.

WhatsApp breidt het aantal mogelijkheden sinds de overname van WhatsApp door Facebook geleidelijk uit. Eerder bracht WhatsApp de mogelijkheid naar Android om de ‘laatst gezien’ weergave te verbergen voor anderen. Daarnaast voegde WhatsApp onlangs de mogelijk toe om notificaties voor groepsgesprekken volledig uit te schakelen.

Lees ook

Reageer op dit artikel