Facebook neemt WhatsApp over voor 11,6 miljard euro

De populaire berichtenapplicatie WhatsApp wordt voor 16 miljard dollar overgenomen door de netwerksite Facebook. Facebook nam eerder al de fotoapplicatie Instagram over voor het bedrag van een miljard dollar. In 2013 bracht Facebook een bod uit van 3 miljard dollar voor SnapChat. Dit bod werd echter geweigerd door de makers van de applicatie.WhatsApp startte met de populaire applicatie in 2009 en heeft inmiddels zo’n 450 miljoen gebruikers per maand. Zeventig procent van deze gebruikers gebruikt de applicatie dagelijks. Er wordt gestreefd naar 1 miljard gebruikers. Mark Zuckerberg van Facebook zegt dat het al langere tijd zijn dienst Facebook wil verbinden met de dienst WhatsApp. Hij verheugt zich dan ook op de samenwerking.

“Whatsapp blijft zelfstandig en zal onafhankelijk van Facebook blijven opereren. Je kunt onze dienst voor een klein bedrag blijven gebruiken. Whatsapp blijft wereldwijd toegankelijk, voor ieder type smartphone. En je kan er nog steeds op rekenen dat je communicatie niet zal worden verstoord door reclame.” – WhatsApp

Veranderingen

WhatsApp meldt op haar blog dat er voorlopig geen veranderingen in de applicatie zullen komen. Een kleine bijdrage zal jaarlijks gevraagd worden, zoals dat nu ook al het geval is. Echter gaven veel Android-gebruikers aan, dat het toch weer kosteloos met een jaar verlengd werd, als de einddatum naderde. Of in de toekomst WhatsApp net zo blijft als nu, valt te bezien. WhatsApp is nu nog vrij van advertenties en verdient door de jaarlijkse betaling van gebruikers. Facebook heeft niet een al te goede reputatie als het gaat om de privacy.

Door de mindere reputatie kan het zomaar zijn dat het bergafwaarts gaat met WhatsApp en dat binnenkort andere chat-applicaties het stokje langzaamaan overnemen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel