WhatsApp telt 465 miljoen gebruikers en komt met belfunctie

WhatsApp heeft vandaag bekend gemaakt dat het een belfunctie zal toevoegen aan de applicatie. Verder stijgt het aantal gebruikers van de dienst nog steeds. Inmiddels heeft de applicatie 465 miljoen gebruikers. WhatsApp viert tevens vandaag haar vijfde verjaardag.

Jan Koum, oprichter van WhatsApp maakte op het Mobile World Congress in Barcelona bekend, dat het een belfunctie gaat toevoegen aan de applicatie. In het tweede kwartaal van dit jaar, komt de functionaliteit naar Android en iOS. Daarna zullen BlackBerry en Windows Phone volgen.

De mogelijkheid tot het gratis bellen is iets wat gebruikers al langere tijd missen in WhatsApp. WhatsApp gaat met het toevoegen van de belfunctie de concurrentie aan met onder meer Viber, Skype en Google Hangout.

WhatsApp maakte vandaag ook bekend dat het momenteel 465 miljoen gebruikers telt. 330 miljoen gebruikers maken dagelijks gebruik van de applicatie. Na de bekendmaking dat Facebook, WhatsApp overneemt hebben 15 miljoen nieuwe gebruikers zich geregistreerd, geeft Jan Koum aan.

Op de vraag hoe nu verder met WhatsApp na de overname, gaf Koum het antwoord dat er geen geplande veranderingen zijn. Ook blijft WhatsApp doen wat ze wilden doen. Of er op de langere termijn wel -andere- plannen zijn voor WhatsApp werd geen antwoord gegeven.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel