Telegram 3.18 voegt belfunctie toe: nu ook (veilige) spraakoproepen

Vanaf vandaag is het mogelijk om via de chat-app Telegram te bellen. De ontwikkelaars van de applicatie brengen Telegram 3.18 naar Android en nu kan er dus met zowel Android-gebruikers als iOS-gebruikers gebeld worden dankzij de Telegram belfunctie. Daarnaast zijn ook verbeteringen doorgevoerd voor het versturen van video’s.

Bellen via Telegram 3.18

Een interessant alternatief voor WhatsApp is Telegram. Nu wordt het nog interessanter gemaakt om de ‘blauwe’ chat-app te gebruiken want vanaf Telegram 3.18 kun je bellen met anderen via de chat-app. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van je internetverbinding en dit gaat dus niet van je belminuten af.

Telegram belfunctie Android iOS

DroidApp ontdekte in november de aanwijzingen voor de komst van de belfunctie. Het heeft dus even geduurd, maar nu is hij voor iedereen beschikbaar; voor zowel Apple iOS als voor Android. Sinds twee jaar is het mogelijk om te bellen via WhatsApp, en nu dus ook via Telegram. Videobellen is via Telegram (nog) niet mogelijk.

Telegram belfunctie privacy

Beveiliging

Telegram belooft dat bellen via de app op een beveiligde, veilige manier gebeurd. Hiervoor maakt het gebruik van een opmerkelijke manier van encryptie. Via WhatsApp kan een QR-code vergeleken worden om te kijken of de oproep is beveiligd, bij Telegram zijn vier emoji te zien die bij beide personen gelijk moet zijn.

Snelheid en techniek

De ontwikkelaars geven verder aan dat het bellen via Telegram super snel verloopt. Dit komt doordat er gebruik gemaakt wordt van een peer-to-peer verbinding en dat de beste audio-codecs gebruikt worden. Dit zorgt volgens de chat-app voor een glasheldere kwaliteit. Er zal altijd een snelle verbinding opgezet worden en in de komende maanden wordt de verbinding nog verder verbeterd. Ook worden op basis van verschillende technische gegevens de tientallen parameters geoptimaliseerd voor de beste gebruikerservaring.

Overigens is het alleen mogelijk om met de ander te bellen als diegene ook over Telegram 3.18 of hoger beschikt. Je kunt iemand bellen door in een chat op de profielfoto van die persoon te tikken en bovenin beeld op de telefoonhoorn te tikken. Daarnaast vind je in het zijmenu ook een apart tabblad met ‘oproepen’ waar je een nieuw gesprek kunt starten.

Telegram belfunctie

Privacy

Zoals gezegd hamert Telegram duidelijk op de privacy en beveiliging van de oproepen en chats. De belfunctie in WhatsApp kun je niet uitschakelen, bij Telegram is dit wel mogelijk. Bij de instellingen kun je instellen wie jou mag bellen; iedereen, je contacten of niemand. Daarnaast kun je hiervoor uitzonderingen toevoegen wie altijd mag bellen en wie nooit.

Telegram 3.18 videokwaliteit

Videokwaliteit

Telegram biedt de mogelijkheid om video’s te versturen, naast de ondersteuning voor vrijwel alle bestandsformaten. Met de update naar Telegram 3.18 is het mogelijk om de kwaliteit van video’s die je wilt versturen aan te passen. Voordat de video verzonden wordt zie je onderin beeld de resolutie (zoals 360) en hier kun je de videokwaliteit aanpassen naar bijvoorbeeld Full-HD of juist nog lagere kwaliteit.

Update downloaden

De update naar Telegram 3.18 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Het downloaden van de app kan via onderstaande button. Volg je DroidApp al op Telegram? Dat kan met één druk op de knop via deze link.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel