Exclusief: Aanwijzingen gevonden voor belfunctie in Telegram

Telegram, een interessant alternatief voor WhatsApp, komt met een belfunctie naar de populaire chat-app. Dit blijkt research van DroidApp. De dienst wil hiermee verder de aanval openen op WhatsApp.

Belfunctie in Telegram

Sinds een tijd kunnen we bellen via WhatsApp en sinds deze maand ondersteunt WhatsApp ook videobellen. De ontwikkelaars bij Telegram zitten echter niet stil en komen ook met een mogelijkheid om te bellen via de chat-app. DroidApp heeft aanwijzingen gevonden voor het bellen via Telegram. Daarbij zijn we de geluidsbestanden en de icoontjes tegengekomen.

Aanwijzingen

DroidApp vond de bestanden in de nieuwste versie van Telegram. Het betreft Telegram 3.14 die van de week werd uitgebracht en diverse nieuwe functies meekreeg. Uiteraard hebben de de bestanden vergeleken met de aanwijzingen in vorige versies. Dit duidt erop dat dit niet in eerdere versies aanwezig was.

Telegram belfunctie icoontjes

Icoontjes

Nieuwe icoontjes laten drie verschillende telefoonhoorns zien. Waar deze precies geplaatst zullen worden in de app, is niet helemaal duidelijk. Daarbij is er een icoontje toegevoegd die het mogelijk maakt om de microfoon te dempen/muten. De icoontjes in bovenstaande afbeelding zijn op ware grootte.

Geluidsbestanden

In het installatiebestand van Telegram vonden we vier nieuwe geluidsbestanden. Waar deze eerder enkel bestonden uit ‘sound_in’ en ‘sound_out’, het geluid dat je hoort bij een uitgaand of inkomend bericht, is dit nu uitgebreid. De vier nieuwe geluidsbestanden zijn ‘voip_busy’, ‘voip_end’, ‘voip_failed’ en ‘voip_ringback’. Deze kan je hieronder beluisteren.

Voip_busy: in gesprek

 

Voip_ringback: overgaan

 

Voip_failed: oproep mislukt

 

Voip_end: einde oproep

 

Het mag hiermee duidelijk zijn dat Telegram op termijn de belfunctie zal introduceren. Aanwijzingen voor videobellen hebben we nog niet gevonden, maar het lijkt een logische stap dat we dit later ook bij Telegram gaan zien.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel