Opgepast: gevaarlijke, neppe uitnodiging gaat rond over WhatsApp videobellen

Er gaat momenteel een uitnodiging rond op WhatsApp voor videobellen. Het is absoluut af te raden om hierin te trappen omdat dit verregaande gevolgen kan hebben. In de melding word je uitgenodigd om videobellen in WhatsApp zelf te activeren. We vertellen je hoe je deze scam kunt herkennen en wat je hiertegen kunt doen.

WhatsApp videobellen uitnodiging

Momenteel gaat een scam rond waarin de suggestie wordt gewekt om zelf WhatsApp videobellen te activeren. In het bericht, dat momenteel in verschillende talen rondgaat, staat de tekst ‘Hey, now we can activate video calls by invitation! Here is yours…‘ gevolgd door een emoticon van een wijsvinger met een vage link zoals wd7.me, wd1.me of whatsappvideostart.com. Echter gaan er nog veel meer vage links rond die verwijzen naar een scam-website. Ook wordt er gesuggereerd om het bericht door te sturen naar je vrienden.

Inmiddels gaat het bericht ook rond in het Nederlands. Daarbij heeft het de tekst; ‘Hallo nu kunnen we video bellen activeren door uitnodigingen!! Hier is die voor jou…’. Je bent gewaarschuwd!

WhatsApp videocall scam

Deze link leidt naar een vage, niet echte website waarvan gebruik gemaakt wordt van beeldelementen van WhatsApp. Een grote groene button wekt de suggestie om WhatsApp videobellen te activeren. Het probleem van de link is dat je na het drukken op de button een virus binnenhaalt die je telefoon kan overnemen en gegevens kan inzien. Er gaan verschillende soorten berichten rond, met allemaal hetzelfde doel; gegevens van gebruikers in bezit krijgen.

WhatsApp videobellen fake scam

We raden absoluut af om hier op te klikken. Videobellen in WhatsApp is sinds medio november mogelijk en wordt gefaseerd uitgerold. Dit gebeurt door WhatsApp zelf en er is geen enkele manier om hierop voorrang te krijgen middels een dergelijk bericht. Je hoeft hiervoor zelf niks te doen, dit regelt WhatsApp voor je.

Deel dit bericht met je vrienden, zodat ook zij niet in deze waarschuwing trappen. Via onderstaande button kan je direct het bericht delen via sociale netwerken en WhatsApp.

Lees ook:

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel