WhatsApp update brengt ‘verificatie in twee stappen’ voor extra beveiliging

WhatsApp is begonnen met het uitrollen van een nieuwe veiligheids-functie in de populaire chat-app. Vanaf nu kan je gebruik maken van ‘verificatie in twee stappen’, ofwel tweestaps-verificatie. Al langer gaan er berichten rond over deze nieuwe functie. We leggen je uit hoe je de extra WhatsApp verificatie beveiliging kunt inschakelen.

WhatsApp: tweestaps-verificatie

WhatsApp voegt een nieuwe functie toe aan de Android-app, waarmee de beveiliging naar een hoger niveau wordt getild. De nieuwe verificatie in twee stappen, ook wel tweestaps-verificatie genoemd, zorgt ervoor dat wanneer je een nieuw toestel wilt aanmelden bij WhatsApp, een 6-cijferige code in moet voeren. Mocht je die zijn vergeten, dan kan je bij het registreren van je verificatie-code een e-mailadres ingeven.

Verificatie in twee stappen inschakelen

De verificatie in twee stappen kan je zelf inschakelen via Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen. Je kan er ook voor kiezen om het uitgeschakeld te houden. Normaliter wordt de back-up (bijvoorbeeld uit Google Drive) automatisch ingeladen, als je je met hetzelfde nummer registreert bij WhatsApp op een nieuw toestel. Hiermee heb je direct toegang tot je berichten. De tweestaps-verificatie voegt een stap extra toe, zodat je eerst de zelfgekozen code in moet voeren.

Downloaden

Ook is het vanaf nu mogelijk om audioberichten op de achtergrond door te laten spelen. De extra beveiliging is te vinden in de meest recente beta-versie van WhatsApp, waaronder WhatsApp 2.16.346. Deze kan je hier als APK downloaden. Later zullen we ook in de publieke versie de tweestaps-verificatie gaan zien, inclusief videobellen en GIF’jes.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel