WhatsApp 2.16.293 met GIF-ondersteuning uitgebracht: maar pas op!

WhatsApp heeft eindelijk de GIF-ondersteuning toegevoegd aan de populaire berichtendienst. Vanaf nu kan je gifjes versturen naar je vrienden. De nieuwe functie is toegevoegd in WhatsApp 2.16.293, maar download deze niet zomaar.

WhatsApp GIF

Het sturen van gifjes is iets wat we graag doen; via Facebook, Twitter, Telegram en dergelijke, maar niet via WhatsApp. Simpelweg omdat hiervoor de ondersteuning er niet is. Of beter gezegd, was. Want vanaf WhatsApp 2.16.293 is het mogelijk om opgeslagen GIF-bestanden met geanimeerde plaatjes te versturen naar je vrienden.

WhatsApp GIF

Wanneer je de paperclip aantikt en kiest voor galerij, krijg je een extra tabblad te zien met GIF’s. In tegenstelling tot apps als Telegram is er geen koppeling met bijvoorbeeld Giphy voor het vinden van GIF’jes, deze moet je dus zelf opzoeken en opslaan. Misschien komt die integratie er wel in de toekomst.

WhatsApp zet de gifjes om in MP4-bestanden. Dit zorgt ervoor dat er minder data verbruikt wordt. Verder lijkt het gewoon alsof je naar een GIF’je zit te kijken en wordt deze continue afgespeeld.

WhatsApp GIF

WhatsApp 2.16.293

We hebben uiteraard de nieuwste versie van WhatsApp getest. Helaas werkte het voor een groot deel wel, maar na het verzenden van een GIF’je liep heel de applicatie vast. Ook een hard reset van de app maakte geen verschil en kwamen we niet meer bij onze berichten. Mocht hij bij jouw toestel wel goed draaien, dan horen we het graag van je middels een reactie onder het bericht. Je kunt hier de APK downloaden, op eigen risico.

Vanmorgen schreven we al over de nieuwe camera-functies in WhatsApp.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel