WhatsApp komt met grote emoji, GIF-ondersteuning, mentions en meer

WhatsApp lijkt een groot aantal nieuwe functies uit te rollen naar de mobiele apps. We zullen in WhatsApp grotere emoji gaan zien en ook kunnen we spoedig GIF-plaatjes naar elkaar sturen. Ook het noemen van contacten in een chat is een functie die we gaan zien in de populairste chat-app.

WhatsApp met nieuwe functies

Nieuwe functies kunnen we spoedig verwachten in de geliefde chat-app WhatsApp. Eén van de nieuwe functies is de mogelijkheid om GIF’jes uit te wisselen via de chat-app. Via apps als Telegram is dit al langer mogelijk, maar WhatsApp bood deze functie nog niet.

De gifjes zullen door WhatsApp omgezet worden naar MP4-video’s, die je bij kunt snijden. Hoe het verder door de ontwikkelaars uitgewerkt zal worden, is nog niet helemaal duidelijk. In de loop van tijd komt er dus meer informatie over naar buiten, want eerder kwam het bericht over GIF’jes in WhatsApp naar buiten.

WhatsApp gif

Grotere emoji

Een andere nieuwe functie is de optie om grotere emoji te versturen. Stuur je een hart via WhatsApp, dan wordt deze al groter getoond. Andere emoticons werden niet groter getoond, maar dit gaat in de toekomst veranderen. WhatsApp ontwikkelaars testen momenteel de functie om berichten waarin een enkele emoji wordt verzonden ook uit te vergroten. Op dit moment is deze functie (nog) niet geactiveerd.

 

Contact vermelden ‘@’

Iets anders wat we in de app gaan zien is de mogelijkheid om contacten te noemen in een tekst. In tal van andere apps zoals Telegram, Twitter en Facebook kennen we de mogelijkheid al om een apenstaartje voor een naam te zetten. Handig in een groepsgesprek is de mogelijkheid om iemand te vermelden zodat direct duidelijk is voor wie het bericht bedoeld is. Het lijkt ons niet waarschijnlijk dat er gewerkt zal worden met gebruikersnamen, maar gewoon met de naam van het contact zoals hij in het adresboek staat.

WhatsApp gebruiker vermelden

 

We zijn nog niet klaar met het nieuws rondom WhatsApp. Ook de voicemail-functie zal verder uitgewerkt worden. Wanneer een oproep afgewezen wordt, zal binnenkort de functie verschijnen om een ‘voice message’ achter te laten. Al eerder doken er berichten op over de voicemail-functie in WhatsApp.

WhatsApp Voice Message

Andere

 

Andere nieuwe functionaliteit die we op termijn kunnen vinden in WhatsApp zijn videobellen, openbare groepen en verschillende andere functies. Onlangs kwam WhatsApp met de citaat-functie, quick reply, meer achtergronden, tekstopmaak en kwam er een desktop-app voor Mac en Windows. Tevens zullen we binnenkort meer emoji gaan zien, want Unicode 9 is sinds gisteren beschikbaar. Ontwikkelaars kunnen nu aan de slag met het toevoegen van deze emoji. Wanneer we de eerder genoemde nieuwe functies kunnen verwachten is nog even afwachten. Zodra dit het geval is, lees je dit op DroidApp.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Tip
WABetainfo
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel