WhatsApp ‘publieke groepchats’ toegevoegd aan testversie

WhatsApp test volop de nieuwe mogelijkheid om groepen publiekelijk toegankelijk te maken. Via een link kunnen beheerders andere WhatsApp-gebruikers gemakkelijk en snel uitnodigen. In de nieuwste testversie zit de publieke groepchats-functie geïntegreerd.

WhatsApp publieke groepen

Een nieuwe testversie van WhatsApp is voorzien van de mogelijkheid om een link te delen van een groep. Hierdoor is het voor beheerders mogelijk om groepen te delen met anderen zodat anderen gemakkelijk zich kunnen aansluiten bij een groep. We schreven eerder al dat groep-links opdoken in WhatsApp.

Dat de testversie nu de ondersteuning heeft voor publieke groepen betekent helaas niet automatisch ook dat je deze kunt gebruiken. De functie is namelijk nog onbruikbaar, maar we verwachten dat het niet lang zal duren totdat deze functie voor iedereen beschikbaar komt.

WhatsApp publieke groepchats

Openbare groepen kunnen handig zijn voor bijvoorbeeld buurtwachten die via WhatsApp contact houden over wat er in de buurt plaatsvindt. Wel raak je hierbij een deel van de controle kwijt omdat ook de verdachte personen zich aan kunnen sluiten bij de groep. De mogelijkheid is er wel dat een beheerder gemakkelijk de link kan terugtrekken. Tevens kan een beheerder ook mensen nog steeds, zoals nu al het geval is, uit de groep verwijderen.

De link naar groep-chats begint met https://chat.whatsapp.com/xxxxx waarna een melding in het scherm komt met informatie over de groep. Je ziet wie de groep heeft aangemaakt en hoeveel mensen er deelnemen aan de groep. Zodra er meer bekend is over de publieke groepen dan houden we je op de hoogte. We verwachten binnenkort ook videobellen.

Tip: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel