Google Allo: onwijs gaaf alternatief voor WhatsApp

Google Allo is een slimme messenger met uitgebreide mogelijkheden waar ook de Google Assistent komt kijken. Maar de chat applicatie Allo heeft nog veel meer in petto voor haar gebruikers met leuke en nieuwe manieren om een gesprek te voeren.

Allo: chatten opnieuw uitgevonden

De Allo chat-app is niet zo maar een messenger waarmee je even simpel een berichtje stuurt. Door met Google te chatten kun je meteen antwoorden zoeken op je vragen.  Iedereen die van Allo gebruik maakt kan met Google chatten. Maar ook het chatten met vrienden en familie is mogelijk en daar vinden we een aantal leuke features.

Je kunt bijvoorbeeld fluisteren via de app door de verstuurknop hoger of lager te slepen. Je kunt natuurlijk ook schreeuwen door de verstuurknop zo hoog mogelijk te plaatsen. Ook het versturen van foto’s is mogelijk, maar je kunt daar ook nog tekst toevoegen.

Door het gebruik van Machine Learning weet de chat-app steeds meer hoe jij reageert op vragen in een gesprek. Word je bijvoorbeeld gevraagd of je vanavond thuis komt eten, dan heeft Allo al twee slimme antwoorden bedacht om snel te antwoorden. Nog veel interessanter wordt het als je contactpersoon een foto verstuurt. Door Machine Learning geeft de Allo app je al suggesties op basis van wat er op de foto te zien is.

Privacy in Allo

Alle chats zijn versleuteld in de Allo app. Met de Incognito modus worden alle chats end-to-end versleuteld en kunnen gebruikers berichten automatisch laten vernietigen. Na het sluiten van een Incongito chat wordt de hele chat verwijderd.

Allo Privacy

Nog deze zomer kunnen we de Allo app in de Google Play Store verwachten. Wij zijn in benieuwd of Google Allo serieuze concurrentie weet te bieden voor WhatsApp.

Update 21:51: De Allo app is inmiddels te vinden in de Google Play Store, hierbij is het mogelijk om je vooraf te registreren voor Allo. Op die manier ontvang je meteen deze nieuwe app van Google als deze wordt uitgegeven.

Google Allo
Google Allo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel