Kondigt Google op Google I/O concurrentie voor WhatsApp aan?

Google werkt aan een nieuwe standaard die SMS en MMS moet gaan vervangen. Hiervoor kocht de internetgigant vorig jaar de app Jibe, die app is sinds vandaag niet meer in de Google Play Store te vinden. Opvallende zet of heeft Google iets aan te kondigen volgende week tijdens haar Google I/O ontwikkellaarsconferentie?

WhatsApp concurrent van Google

De Jibe app maakt gebruik van de “rich communication services”, kortweg rcs. Die nieuwe standaard bestaat al sinds 2007 en moet nu het antwoord gaan vormen van providers op berichtendiensten als iMessage en WhatsApp. Tal van providers werken samen met Google om rcs aan te bieden, waaronder het Nederlandse KPN en Vodafone. Dat blijkt uit een publicatie door de GSMA afgelopen februari.

Ook T-Mobile en het Belgische Orange (Mobistar) zou betrokken zijn bij de implementatie van de rcs-standaard. De app moet ook de standaard berichten applicatie op Android smartphones gaan vervangen. Rcs biedt ondersteuning voor groepsgesprekken, het sturen van hoge resolutie afbeeldingen en meer uit WhatsApp bekende features. Het verschil is hier alleen dat de dienst door providers zelf wordt aangeboden in plaats van een derde partij zoals Facebook (WhatsApp) of Apple (iMessage). Providers hebben ook de keuze om gebruik te maken van Google’s eigen Jibe Platform.

Volgende week staat de Google I/O ontwikkellaarsconferentie van dit jaar gepland, vermoedelijk zullen we dan meer horen over de rcs-standaard.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel