Mobile

Sinterklaas: de 8 beste apps en spelletjes voor jong en oud

Sinterklaas komt dit weekend weer aan in Nederland. Samen met de pieten komen ze de komende weken de kinderen in Nederland weer verwennen met cadeautjes en snoepgoed. DroidApp zet voor de kinderen (en stiekem ook voor de ouders) de tien beste apps op een rijtje, die onmisbaar tijdens het ‘heerlijk avondje’ en in de dagen er naar toe.

Sinterklaas apps

Medio november is de tijd dat Sinterklaas met de pieten aanmeert met de pakjesboot in Nederland. DroidApp heeft voor je de beste apps voor Sinterklaas op een rijtje gezet. De applicaties in dit overzicht bestaan uit zowel handige apps als leuke spelletjes.

Bellen met Sinterklaas

Even bellen met Sinterklaas? Met de app Bellen met Sinterklaas is het mogelijk. De Sint kan je opbellen en hij kan je vertellen waar op pakjesavond de cadeautjes zijn te vinden. Mocht Sinterklaas niet opnemen, dan kan je altijd de voicemail inspreken. Ook kan je SMS’en met Sinterklaas en hoor je hoeveel nachtjes het nog slapen is tot Pakjesavond.

Rijmwoorden

Liever zelf, met de hand een gedicht maken? Dan is er de applicatie Rijmwoorden om je te helpen. Met de app kan je een woord invoeren en deze laten rijmen. Appeltje, eitje. Rijmwoorden is een gratis applicatie en tegelijkertijd een groot rijmwoordenboek.

Rijmwoordenboek

Rijmwoordenboek
Rijmwoordenboek
Ontwikkelaar: Diecke Apps
Prijs: Gratis

Sinterklaas Spelletjes

Zoals de naam van deze app al aangeeft vind je in de app ‘Sinterklaas Spelletjes’, verschillende spelletjes die je kunt spelen. Niet alleen in je eentje, maar ook met z’n tweeën, drieën of vieren. Denk aan pepernoot gooien, zaklopen, pakjes bezorgen (ook wel bekend als Frogger van ‘vroeger’) en Grijp het kado. Bekende spelletjes, in een Sinterklaas-jasje.

Sinterklaas spelletjes

Sinterklaas Spelletjes
Sinterklaas Spelletjes
Ontwikkelaar: Better World Games
Prijs: Gratis

SinterklaasHulp

Met de SinterklaasHulp app kun je de teksten bekijken van de verschillende sinterklaasliedjes. Want hoe zong je nou precies ‘Zie ginds komt de stoomboot’? Je wilt natuurlijk wel iets in je schoen krijgen. Een andere optie in de app is rijmen, zodat je een mooi gedicht kunt schrijven voor Sinterklaas. Je kunt ook via de app het Sinterklaasspel spelen tijdens het uitpakken van cadeautjes.

Sinterklaasliedjes app

SinterklaasHulp
SinterklaasHulp
Ontwikkelaar: Sitio IT
Prijs: Gratis

Sinterklaas radio

Wil je helemaal in de sinterklaas-stemming komen, dan kan de app Sinterklaas Radio van pas komen. Met deze app luister je naar de leukste sinterklaasmuziek op je smartphone of tablet. Denk aan de hits van de Club van Sinterklaas, Muziekpiet, Coole Piet en de liedjes van het Junior Songfestival. We raden je aan naar SinterklaasRadio te luisteren via de WiFi-verbinding, want dit kan aardig wat data verbruiken. SinterklaasRadio werkt van november tot en met 5 december.

Sinterklaas Radio

SinterklaasRadio
SinterklaasRadio
Ontwikkelaar: dotpoint.nl
Prijs: Gratis

Help de Sint!

Help de Sint is een speelse game waarbij je sinterklaas moet helpen. De inpakmachine is namelijk kapot en de cadeautjes vliegen door de lucht. In het spel moet jij ervoor zorgen dat de cadeautjes in de juiste zak terecht komen. Het spel kent meer dan 80 levels, dus je bent wel even zoet. Overigens lijkt het spel helaas niet op alle toestellen te werken. Het proberen waard!

Help de Sint

Help De Sint!
Help De Sint!
Ontwikkelaar: Kids & Apps
Prijs: Gratis

Help Sinterklaas

Ben je nog niet klaar met Sinterklaas helpen, dan kan het spel ‘Help Sinterklaas’ voor meer vermaak zorgen. De Pieten zijn onderweg veel cadeautjes verloren. Hoewel ze druk bezig zijn met zoeken naar de pakjes, moet ook Sinterklaas helpen met het vinden van de cadeautjes. Jij kunt in ‘Help Sinterklaas’ ook meehelpen zoeken.

Help Sinterklaas

Help Sinterklaas
Help Sinterklaas
Ontwikkelaar: Woejo Software
Prijs: Gratis

Sinterklaas en Pieten Memory

Zoek twee dezelfde pieten zo snel mogelijk. Allemaal gevonden? Probeer daarna het nog een keer in nog minder tijd met het Sinterklaas en Pieten memory spel voor Android. Je kan precies zien hoeveel zetten je hebt gedaan en hoeveel tijd je er over hebt gedaan.

memory_sinterklaas

Sinterklaas en Pieten Memory
Sinterklaas en Pieten Memory
Ontwikkelaar: Dulion
Prijs: Gratis

Heb jij nog een interessante Sinterklaas-app die niet in dit overzicht staat? Laat het weten!

Laatst bijgewerkt: november 2019

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel