Google Assistent helpt je bij het uitvoeren van dagelijkse taken

Google heeft een nieuwe assistent aangekondigd waarbij Google Now en spraak gestuurd zoeken worden samengevoegd. In een korte demonstratie werd de kracht van deze nieuwe assistent getoond, dit heeft Google Assistent jou te bieden.

Praten met de Google Assistent

Sundar Pichai, CEO van Google, laat weten dat 20% van de zoekopdrachten per dag spraak gestuurd is in de Verenigde Staten. In eerste instantie lijkt Google Assistent erg op de functies die we al kennen uit Google Now. Toch zijn er wat verschillen want Google Assistent gaat nog een stap verder als het gaat om het beantwoorden van vragen.

Google Assistent

Als je bijvoorbeeld naar de film wilt gaan dan kun je in Google Assistent vragen voor suggesties. Vervolgens kun je verder doorvragen over die films, zo kun je de assistent vertellen dat je de kinderen meeneemt naar de bioscoop. De assistent geeft je vervolgens nieuwe filmsuggesties van een bioscoop bij jou om de hoek. De Google Assistent kan je zelfs helpen bij het aanschaffen van de bioscooptickets. Je voert dus een gesprek met de assistent in plaats van het roepen van commando’s.

Het is nog niet bekend wanneer we de nieuwe Google Assistent kunnen verwachten op Android. We kunnen de assistent ook verwachten in de Google Home producten die we binnenkort kunnen gaan zien.

Lees ook

Reageer op dit artikel