Daydream van Google maakt virtual reality voor iedereen aantrekkelijk

Op het Google I/O 2016 heeft Google een nieuw VR platform aangekondigd onder de noemer Daydream. Na de betaalbare Google Cardboard waarmee VR-beelden bekeken kunnen worden, moet Daydream een betere virtual reality ervaring gaan bieden. Op het evenement werden ook een headset en controller getoond.

Daydream, virtual reality als platform

Er zijn miljoenen Google Cardboard gebruikers wereldwijd, met zo’n 50 miljoen voor Cardboard geschikte apps. Maar om de techniek en virtual reality nog verder te pushen komt Google nu met Daydream. Daydream brengt hoge kwaliteit virtual reality ervaringen naar vrijwel iedere VR-headset, door virtual reality in het besturingssysteem te verwerken levert dat veel voordelen. Smartphones die Daydream-geschikt zijn zullen nog dit najaar beschikbaar zijn op de markt. Hierbij hebben fabrikanten extra aandacht geschonken aan de sensoren en beeld kwaliteit.

Daydream VR

VR modus in Android N waarbij de focus is gelegd op performance en zeer lage vertraging moeten zorgen voor een geweldige VR-ervaring. Toestellen van merken als HTC, Samsung, LG, Huawei en Alcatel zullen geschikt zijn voor deze nieuwe VR-modus.

Android N VR-modus

Ook komt er een Daydream headset en een controller later dit jaar die eveneens voor een betaalbare virtual reality ervaring moeten zorgen.

Daydream headset

VR apps ontwikkelen en vinden

Ontwikkelaars kunnen spoedig gemakkelijker applicaties voor Daydream ontwikkelen via een SDK. Ook wordt het makkelijker om in de Google Play Store apps te vinden en te distribueren. Gebruikers kunnen zelf zoeken naar VR-apps en deze herkennen aan het VR-icoontje net als bij Android Wear apps het geval is. Ontwikkelaars krijgen de optie in het Google Play Developer Console om Android VR in te schakelen.

Met de laatste Android N SDK kunnen ontwikkelaars al aan de slag met het bouwen van virtual reality apps. Dit najaar kunnen gebruikers meer nieuws over Daydream verwachten.

Lees ook

Reageer op dit artikel