WhatsApp videobellen nu aanwezig in Android: nog niet actief [update]

WhatsApp heeft een nieuwe beta-versie uitgebracht van WhatsApp. Eindelijk is het zover dat de functie voor videobellen niet lang meer op zich zal laten wachten. De interface is in ieder geval al aangepast voor het starten van een videogesprek. Eerder vonden we al aanwijzingen voor het starten van een videogesprek in WhatsApp.

Videobellen met WhatsApp

Afgelopen nacht heeft WhatsApp een update uitgebracht voor de Android-app van de berichtendienst. Beta-versie 2.16.80 van WhatsApp bereidt de applicatie voor op videobellen, zo ontdekte we zojuist. Het is hierbij mogelijk om een deel van de interface al te zien, maar videobellen is op dit moment nog niet mogelijk, maar dit kan absoluut niet lang meer duren.

WhatsApp video call

Er is te zien dat bij het drukken op de telefoonhoorn bij een contact, je de mogelijkheid krijgt om een spraakoproep of een video-oproep te starten. Als je kiest voor videogesprek, dan krijg je de melding ‘Bellen mislukt, Video Calling is unavailable at this time.’

Whatsapp videobellen beta

Eerder vond DroidApp al aanwijzingen voor videobellen met WhatsApp. Dat WhatsApp de videobel-functie nu definitief in de Android-app heeft verwerkt, doet ons vermoeden dat we binnen enkele weken of zelfs binnen enkele dagen via WhatsApp kunnen videobellen. Zodra dit het geval is, lees je dit uiteraard op DroidApp.

Update 15-05-2016 12:27 uur: WhatsApp heeft een nieuwe beta-versie uitgebracht. Het gaat om versie 2.16.81. In deze nieuwste beta-versie is de functie voor videobellen er weer uitgehaald. De reden hiervan is niet bekend, het is in versie .81 niet meer mogelijk om te kiezen uit een telefoongesprek of een videogesprek.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel